Nu strammes skruen over for Jura og Co: Straf mangedobles

Kriminelle udlændinge, der bryder et indrejse forbud, skal fremover straffes med mindst 1 års fængsel

I februar sendte Jura Levakovic en video direkte på Facebook, mens han ulovligt befandt sig i Danmark. Nu øges straffen for lovovertrædelsen markant. Video: Privat

Hvis den udviste sigøjnergangster Jura Levakovic igen skulle finde på at bryde sit indrejseforbud til Danmark, så får han en slem overraskelse.

I forbindelse med den netop vedtaget finanslov er det blevet besluttet, at kriminelle udlændinge fremover skal i dømmes mindst et års fængsel, hvis de bryder et indrejseforbud. I dag er straffen i praksis 20 dages fængsel. De nye skærpede regler gælder for dem, som idømmes mindst 3 måneders ubetinget fængsel i forbindelse med deres udvisningsdom.

Politik - 2. feb. 2018 - kl. 14:52 Se video: Udviste Jura Levakovic 'håner' politiet

Det vil blandt andet omfatte Jura Levakovic. Han blev i december 2017 eskorteret til Kroatien med et indrejseforbud for bestandigt efter domme for blandt andet bankrøveri og hjemmerøveri.  Alligevel har Jura allerede to gange siden brudt indrejseforbuddet. Senest i september måned i år, hvor han blev anholdt på Østerbro. Det kostede en straf på 60 dages fængsel, mens han fik 20 dages fængsel første gang tilbage i februar måned

Og han er langt fra alene. Som Ekstra Bladet afslørede tidligere på året, så fik alt 1574 kriminelle udlændinge en dom for ulovlig indrejse fra 2013 til 2017.

Se også: Danmark til grin: 1574 udviste kriminelle kom retur

I kølvandet på den artikel fremsatte Dansk Folkeparti i marts måned et beslutningsforslag, hvor et overtrædelse af indrejseforbuddet som minimum skulle give fængselsstraf på 1 år. Og det er den skærpelse Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enig om som en del af finansloven.

- Kriminelle udlændinge, der er udvist af Danmark, og som er udrejst eller udsendt, skal respektere deres udvisning og indrejseforbud. Aftaleparterne er enige om, at straffen for at genindrejse i strid med indrejseforbuddet skal skærpes på en sådan måde, at der sendes et klart og mærkbart signal. Udlændinge, der har begået alvorlig kriminalitet, skal ikke kunne spekulere i at trodse et indrejseforbud og vende tilbage til Danmark for i værste fald at begå ny kriminalitet. 

- Derfor skærpes straffen fra i dag normalt 10 dage til 2 måneders fængsel i 1.gangs tilfælde til minimum 1 års fængsel for de udlændinge, som oprindelig er udvist ved dom i forbindelse med en straf på mindst 3 måneders ubetinget fængsel, men som alligevel genindrejser i strid med et indrejseforbud, fremgår det af finansloven. 

Strafskærpelsen bliver implementeres i løbet af 2019, og der afsættes i den forbindelse 5,1 mio. kr. i 2019 og 20,3 mio. kr. årligt i 2020-2022. 

Krimi Udviste kriminelle kommer tilbage: Hjemmerøvere, indbrudstyve og voldsmænd

For ikke at belaste det danske fængselsvæsen har regeringen og Dansk Folkeparti også besluttet, at de udvisningsdømte kriminelle i videst muligt omfang skal afsone deres straf i udlandet ved at etablere fængselspladser i en andet land.   

- Regeringen og Dansk Folkeparti er derfor enige om, at der hurtigst muligt og senest med udgangen af 2019 skal indgås en aftale med et partnerland om etablering af danske fængselspladser i udlandet med henblik på at påbegynde etableringen i umiddelbar forlængelse af aftalens indgåelse.

- Regeringen er allerede i tæt dialog med et konkret partnerland, som har udvist stor interesse for at indgå i realitetsforhandlinger med henblik på at indgå en aftale snarest muligt, fremgår det af aftaleteksten.     

Der afsættes en reserve på 10 mio. kr. i 2019 og 20 mio. kr. årligt i 2020-2021 til det formål. 

Både Socialdemokratiet og SF har tidligere meldt ud, at de støtter op om en skærpelse af straffen for at bryde et indrejseforbud:

Alpacino(til venstre) og Django fra den berygtede Levakovic- klan har begge brudt et indrejseforbud. Det samme har Alpacinos fætter Jura Levakovic, der blev sendt ud af Danmark for bestandigt i 2017, men kom ulovligt tilbage nogle måneder efter. (FOTO: PRIVAT) Dansk politik - 3. jun. 2018 - kl. 09:36 Nu skal straffen skærpes: Udviste kriminelle valfarter ind over grænsen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere