Nu taler Helle om sit nye fede job

Der skal kæmpes hårdt for bedre vilkår for verdens børn i den nye stilling, forklarer eks-statsministeren

Sådan så det ud i juni, da Helle Thorning erkendte, at valgsejren gik til blå blok, og at hun derfor måtte sige farvel til titlen som landets statsminister

Det er en tidligere statsminister, der er glad for at kunne vende Folketinget ryggen. Store opgaver venter hos Red Barnet.

Helle Thorning-Schmidt udtaler i en pressemeddelelse om sit nye job på Red Barnets globale kontor i London:

- Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål.

- Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Red Barnet er siden grundlæggelsen gået forrest i kampen for udsatte børn. Jeg glæder mig til at bygge videre på det fine arbejde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden, fortsætter hun.

Farvel Danmark. Nu venter en kodyl lønforhøjelse for at hjælpe verdens børn.  Foto: Claus Bonnerup Dansk politik - 13. jan. 2016 - kl. 19:20 Thorning får internationalt topjob

På Facebook skriver Helle Thorning-Schmidt også om sit exit.

Red Barnet herhjemme ser frem til at have en dansker i spidsen for organisationen internationalt.

– I Red Barnet glæder vi os over, at valget er faldet på en så stærk dansk profil. Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn, siger generalsekretær Jonas Keiding Lindholm i en pressemeddelelse.

– Alt for mange steder i verden bliver børn fanget i krig, ramt af katastrofer og oplever, at deres livsgrundlag og fremtidsmuligheder trues. Derfor er der mere end nogensinde brug for en stærk profil til at sætte fokus på verdens dårligst stillede børn. Det kræver en person med det internationale lederskab, det udsyn og den handlekraft, som Helle Thorning-Schmidt har, fortsætter han.

325 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere