Nu taler Løkke om Kjer-exit: Her er hans reaktion

Lars Løkke Rasmussen beklager, at Eva Kjer Hansen har trukket sig som miljø- og fødevareminister

Nu taler Løkke om Kjer-exit: Her er hans reaktion

Hvad skal der ske nu? Chefredaktør Poul Madsen og politisk kommentator Henrik Qvortrup diskuterer Eva Kjer Hansens exit lørdag formiddag

Der er føjet endnu kapitel til de seneste dages magtkamp mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den konservative formand, Søren Pape Poulsen.

Stridens kerne, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, har trukket sig fra posten, efter at Pape har udtrykt mistillid til hende. Omvendt har Løkke holdt fast i, at han ikke så nogen grund til, at Kjer skulle væltes som minister.

Eva Kjer trækker sig som minister

Statsministeren er da heller ikke begejstret for Eva Kjer Hansens beslutning.  

- Jeg har med stor beklagelse modtaget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens beslutning om at træde tilbage som minister, lyder det fra Løkke i en pressemeddelelse.

Løkke fortsætter:

- I lyset af de meget frugtbare samtaler, jeg i de seneste døgn har haft med de tre partier, der står bag regeringen, har jeg taget Eva Kjer Hansens beslutning til efterretning. Det betyder, at jeg efter weekenden vil gå til Hendes Majestæt Dronningen med henblik på at udnævne en ny miljø- og fødevareminister.

Løkkes modstander, Søren Pape, er ganske ordknap. Han har netop forladt Christiansborg med budskabet om, at han tager Kjers exit til efterretning.

Rød blok om Kjer-exit: Det var på tide