Annonce:
Annonce:

Nu taler NB-næstformand efter shitstorm: Undskyld

For første gang tager Nye Borgerliges nye næstformand bladet fra munden og undskylder sine kontroversielle opslag

Den nye næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, gemmer på en nær fortid med en række kontroversielle kommentarer. Blandt andet har hun anklaget den tidligere minister Karen Hækkerup for 'mord på uskyldige børn'

Ekstra Bladet talte mandag med Lars Boje, som ikke ville tage entydig afstand fra Henriette Ergemanns kommentarer. Det var dog 'ikke en retorik, han ville have brugt', sagde han til Ekstra Bladet.
Annonce:
Følg Politik

Efter at have været i vælten i flere dage for en række kontroversielle kommentarer siger Nye Borgerliges næstformand, Henriette Ergemann, nu undskyld.

Det sker i et opslag på Facebook.

Her afviser Ergemann desuden, at hun skulle være konspirationsteoretiker, selvom det blandt andet er kommet frem, at hun anklagede toppolitikere for at tage en sprøjte med saltvand i stedet for en rigtig vaccine.

'Jeg var, og er stadigvæk, absolut kritisk over de disproportionale beslutninger, som store dele af Folketinget traf under corona, men jeg er også et menneske, der godt kan se indad,' skriver Henriette Ergemann og fortsætter:

'De kommentarer, som jeg i vrede over corona-håndteringen - men også i sorg og afmagt over min fars død - formulerede på de sociale medier, beklager jeg, da de bestemt ikke har været ordentlige,' skriver Henriette Ergemann blandt andet.

Annonce:

Var ikke folkevalgt
Hun forklarer desuden, at hun ikke var folkevalgt, da hun skrev kommentarerne, men at hun godt kan se, at hendes fortid skygger for partiet.

'Det er jeg ked af, og jeg vil gerne undskylde,' skriver hun videre.

Henriette Ergemanns undskyldning kommer, efter at der de seneste dage er kommet en række kontroversielle kommentarer frem, som hun har skrevet på de sociale medier under coronapandemien.

Ekstra Bladet har blandt andet kunne afsløre, at Ergemann skrev til Karen Hækkerup, tidligere S-profil og generalsekretær for Unicef, at hun skulle 'i fængsel for mord på uskyldige børn', samt at hun håbede, at den daværende sundhedsminister Magnus Heunickes datter 'havde fået saltvand' og ikke en coronavaccine.

Hun skrev desuden til Søren Pind, at han var en 'klam stodder', som måske ville tage vaccinen, hvis 'han fik den analt'.

Det skrev hun

'Mord på uskyldige børn'
I en kommentar rettet mod den tidligere generalsekretrær for Unicef og tidligere S-minister, Karen Hækkerup, skrev Henriette Ergemann, at hun mente, at Hækkerup skulle i fængsel for børnemord.

'Sindssyge kælling. Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn,' skrev Henriette Ergemann efterfulgt af en vred smiley.

Kommentaren faldt som svar til en video fra efteråret 2020, som på ny var blevet delt i den offentlige Facebook-gruppe 'Kend din grundlov' i maj 2021.

I videoen udtalte Karen Hækkerup, at Unicef var begyndt at indkøbe og oplagre sprøjter, fordi alle børn skulle vaccineres mod covid-19, når der en dag kom en vaccine mod virussen.

doc7ox077kusmh1jxzsggh9 

'Jeg håber, din datter får saltvand'
I juli 2021 skrev Ergemann en kommentar til daværende sundhedsminister Magnus Heunickes eget opslag på Facebook, hvori ministeren forklarede, at han var på vej til 'vaccineland' for at få sit andet vaccinestik, mens hans datter skulle have sit første.

'Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke at skade dit eget barn?', skrev Henriette Engemann og fortsatte:

'Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret'.

Hun uddybede, at hun mener, at politikerne i virkeligheden ikke får den rigtige vaccine, men derimod saltvand.

doc7ox0mmoefp4mazf36u8

'Klamme stodder'
På et opslag i Facebook-gruppen 'Danmark vågner' skrev Henriette Ergemann i maj 2021 om Søren Pind:

'Søren Pind er rablende sindssyg. Han har også udtalt at det er helt ok ikke-vaccinerede ikke kan få lov at færdes på offentlige veje (smiley der kaster op, red.) ... klamme stodder som helt sikkert ikke selv tager den.'

En anden skrev og spurgte, om Søren Pind selv var vaccineret, og til det svarede Henriette Ergemann:

'Måske han vil hvis han kan få den analt?'

doc7oyeyprayhy2rwedmal 

Henriette Ergemann forklarer i sit opslag, at hendes fortid og tidligere kontroversielle kommentarer ikke kommer til at stå vejen for hendes fremtid i Nye Borgerlige. Således fortsætter hun både som næstformand i partiet, ligesom hun også bliver på sin post i Kalundborg Kommune, oplyser hun.

Læs hele Henriette Ergemanns undskyldning her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: