Nu vil Thorning hjælpe flygtninge: Det har hun tidligere sagt

Thorning slog sig op på en stram flygtningekurs som statsminister – nu vil hun være deres ypperste hjælper

Helle Thorning-Schmidt på Folketingets talerstol (foto: Jakob Jørgensen)
Helle Thorning-Schmidt på Folketingets talerstol (foto: Jakob Jørgensen)

I valgkampen kæmpede Helle Thorning-Schmidt en indædt kamp mod Lars Løkke Rasmussen om at fremstå som den største strammer på flygtningeområdet.

Nu bejler samme Thorning til et job som FN’s flygtningehøjkommissær, hvis ypperst formål er at hjælpe mange tusinde mennesker på flugt med at søge asyl i et fremmed land.

Der er umiddelbart langt fra Thornings flygtningepolitik som statsminister til den kamp, hun skal kæmpe, hvis hun får det prestigefyldte FN-job.

Voldsomme stramninger
– Det er nogle ret voldsomme stramninger, vi har lavet på asylområdet, var eksempelvis Thornings kontante melding i en af de direkte dueller med Lars Løkke under valgkampen.

Under et år forinden havde Thorning lanceret regeringens forslag til asylstramninger under sin tale ved Folketingets åbning. Her sagde hun bl.a.:

- Danmark skal selvfølgelig stadig tage imod mennesker, der flygter fra krig og rædsel. Men regeringen vil stramme reglerne. Det vil også tage noget af presset fra vores kommuner og asylcentre. De har svært ved at finde plads til de mange flygtninge, som vi har lige nu.

- En flygtning, der er i Danmark under midlertidig beskyttelse, skal ikke have krav på at få familien hertil det første år, efter han eller hun har fået opholdstilladelse. Hvis konflikten i hjemlandet trækker ud, så kan opholdet blive forlænget. Og så kan man få ægtefælle og børn til Danmark.

Helle Thorning-Schmidt (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik - 4. sep. 2015 - kl. 12:05 Hun svinede Thorning: Nu skal Helle være hendes chef

Piben har en anden lyd
I det FN-job, Thorning bejler til, har piben en anden lyd. FN’s Flygtningehøjkommissariats (UNHCR) primære formål ’er at værne om flygtninges rettigheder og velbefindende.’

’Organisationen arbejder for at alle kan bruge deres ret til søge asyl og finde sikkerhed i et andet land – med mulighed for at vende hjem frivilligt, integrere sig lokalt eller etablere sig i et tredje land', lyder det på FN’s danske hjemmeside.

75 kommentarer
Vis kommentarer