Nulvækst-cirkus: Løkke sprænger blå blok

Venstre-formandens udmelding om en fleksibelt nulvækst vækker frustration hos Konservative og Liberal Alliance

Lars Løkke gør blå blok usikker (Foto: Polfoto)
Lars Løkke gør blå blok usikker (Foto: Polfoto)

Sammenholdet i blå blok er nogenlunde ligeså solidt som en høstak i stormvejr.

Det må være konklusionen, efter Lars Løkke Rasmussen tirsdag morgen over for Berlingske bløder op på sit partis hidtil stålsatte planer om nulvækst i den offentlig sektor efter en eventuel blå valgsejr.

- Det er jo ikke sådan: nulvækst-nulvækst-nulvækst, og hvis ikke det er nulvækst, så kan ingenting lade sig gøre, påpeger han, og konstaterer, at nulvækst 'kan skrues sammen på mange måder'.

Hård kamp
Dermed lægger han op til, at den offentlige sektor kan vokse nogle steder, når blot der spares andetsteds.

Og den ellers forsigtigt udseende meldinger tester i den grad den borgerlige sammenhængskraft, fordi begge blokkens små partier, Liberal Alliance og Konservative, står stejlt på, at det offentlige Danmark skal på slankekur.

- Offentlig nulvækst er nødvendig, hvis vi skal få vækst i økonomien ved at sænke skatter og afgifter, siger gruppeformand Brian Mikkelsen (K), som håber på en forklaring fra Løkke.

Den tidligere minister forventer en "hård kamp", hvis der bliver borgerligt flertal efter valget, hvor Venstre og Dansk Folkeparti vejer tungere end De Konservative og Liberal Alliance, sådan som meningsmålingerne lægger op til.

Som Thorning
Samme hårde toner lyder fra Simon Emil Ammitzbøll (LA), politisk ordfører.

Han mener ligefrem, at Lars Løkke med sin udmelding lægger op til at fortsætte den førte politik i SR-regeringen.

- Det her viser jo bare med al ønskelig tydelighed, at hvis man vil have en borgerlig politik, og hvis man vil have skattelettelser, så kræver det, at Liberal Alliance får de afgørende mandater. Og det har Lars Løkke jo så sagt højt og tydeligt til vælgerne gennem Berlingske i dag (tirsdag, red.). Venstre uden Liberal Alliance vil bare fortsætte den politik, Helle Thorning fører. Sådan er det, siger han til BNB.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere