Annonce:
Annonce:

Ny afsløring: Fuppede danske jøder

De konservatives formand, Søren Pape, fremhæver, at hans ægtefælle er jøde og kom fast i synagogen fra spæd til voksen. Men Josue Medina Vasquez Poulsens familie var kristne missionærer, fortæller dominikanske menighedsfæller og venner

Søren Pape Poulsen fremhæver, at hans ægtefælle er jøde og er kommet fast i synagogen fra spæd til voksen. Men Josue Medina Vasquez' familie var kristne missionærer, fortæller dominikanske menighedsfæller og venner

Annonce:
Følg Politik

Gang på gang har de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, af uvisse årsager fremhævet, at hans ægtefælle er jøde. Særlig markant på en konference på Christiansborg foran fremtrædende repræsentanter for det jødiske samfund i Danmark og Israels ambassade i København.

Men højtstående adventister, menighedsfæller og tidligere naboer fra Den Dominikanske Republik og Venezuela rammer nu en pæl igennem Danmarks mest troværdige statsministerkandidats udlægning, hvad angår det allermest hellige. Nemlig religion.

Kilderne fortæller, at Papes ægtefælle, Josue Medina Vasquez Poulsen, og hele ægtefællens familie var stærkt troende kristne. Altså i lodret modsætning til det, Søren Pape med disse ord påstod på konferencen om antisemitisme i 2020:

Annonce:

– Det er jo sådan, at min bedre halvdel er jøde. Og er kommet i synagogen fra spæd med sin familie hver eneste lørdag.

På en konference på Christiansborg lød det over for højtstående repræsentanter for det jødiske samfund i Danmark og Israels ambassade i København fra de konservatives formand, at hans ægtefælle er jøde

Søren Pape understregede over for de mange jødiske deltagere, at han derfor ofte får rådgivning om jødiske spørgsmål hos sin dominikanske ægtefælle.

Pape til det jødiske samfund: Josue er jøde

Søren Pape Poulsen fortalte i 2020 fremtrædende jøder, at hans partner er jøde. Det er ikke den eneste gang, den nuværende statsministerkandidat har fremsat påstanden.
Søren Pape Poulsen fortalte i 2020 fremtrædende jøder, at hans partner er jøde. Det er ikke den eneste gang, den nuværende statsministerkandidat har fremsat påstanden.
 

Søren Pape rådgiver sig om jødiske spørgsmål med sin dominikanske ægtefælle. Det fortalte han på konferencen om antisemitisme i landstingssalen. Forinden havde han varedeklareret sig selv og ægtefællen, Josue Medina Vasquez Poulsen.

– Det er nu, man skal komme med en såkaldt disclaimer. Så man ved, hvem der taler. Det er jo sådan, at min bedre halvdel er jøde. Og er kommet i synagogen fra spæd med sin familie hver eneste lørdag. Ikke her i landet, men et andet sted, sagde han.

Konferencen var arrangeret af Fælleskomiteen for Israel med formand Henrik Chievitz i spidsen.

Søren Pape var ordstyrer, og i panelet sad blandt andre Israels viceambassadør, Davy Antebi, og formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Henri Goldstein. Deltagerne fra ind- og udland kunne derefter høre Søren Pape fortælle, hvordan ægtefællen giver ham gode råd om jødiske forhold.

– Så nogle gange tester jeg nogle synspunkter af: Hvad ville man som jøde sige, hvis … og så får jeg klar besked, hvis det ikke er tydeligt, forklarede Søren Pape om sine samtaler med samleveren gennem otte-ni år.

Samme år gentog han påstanden i P1-programmet ’Tal til mig’, hvor han tilføjede, at ægtefællen tilhører en lille caribisk jødisk menighed – og at han fra baby til voksen kom i synagogen hver lørdag uden undtagelse.

Pape i dyb samtale om religion: ’Hver lørdag var Josue i synagogen’

- Det at være forankret i at have en tro betyder rigtig meget ... Han (Josue) er en del af en lille jødisk menighed. Han har været vant til - fra han var helt lille til han blev voksen - at om lørdagen var man i synagogen. Det var ikke engang et diskussionsemne.

Sådan fortæller de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, om sin ægtefælles jødiske opvækst i Den Dominikanske Republik i et langt interview i P1-programmet ’Tal til mig’.

Programserien handler netop om gæsternes forhold til tro og religion. I interviewet fra august 2020 fortæller Søren Pape, at han og ægtefællen har dybe samtaler om deres tro. Og for ægtefællen Josue Medina Vasquez Poulsens vedkommende var det altså jødedommen og synagogen, som var det centrale udgangspunkt fra spæd til voksen, fortæller Søren Pape.

Josue er bibelstærk
Radioværten spørger så, om ægtefællen ikke kunne dele tiden mellem synagogen og fodboldklubben hver anden lørdag.

- Nej, og sådan var det bare ... Ligesom vi har kristne samfund herhjemme, hvor man er meget aktiv på den ene, anden og tredje måde, var han også det i sin opvækst ... hvis du spørger ham i dag, tror jeg, at han vil kalde sig kristen ... Han er ret bibelstærk og ved meget om det, svarede Søren Pape.

Men den jødiske familie og opvækst holder Søren Pape fast i:

- Hvis han er sammen med sin mor, respekterer han, hvordan det er, man lever, og hvordan de gør. Det er uden for diskussion. Når han er sammen med mig, elsker han flæskesteg og varm leverpostej og alt muligt, og så siger jeg: Du er i sandhed ikke noget forbillede for den jødiske menighed.

Gode adventister
Men kilderne fra Den Dominikanske Republik og Venezuela slår fast, at Josue Medina Vasquez Poulsen og hele hans familie var stærkt troende og missionerende medlemmer af det kristne trossamfund Syvende Dags Adventistkirken.

Ikke alene var de gode adventister.

Annonce:

– De var ledere og grundlæggere af kirken, fortæller Mirelis Mateo, da Ekstra Bladet besøger Los Alcarrizos, hvor Josue Medina Vasquez Poulsens familie i en årrække boede.

– De var ikke jøder?

– Nej, de har været adventister hele tiden, svarer den 57-årige dominikaner, der har boet i kvarteret Gran Poder de Dios i 30 år, og som beskriver sit forhold til Josue Medina Vasquez Poulsens forældre som meget tæt.

Den nuværende leder i byens adventistkirke, José Luis de la Rosa, stemmer i.

– Da jeg sluttede mig til kirken for 25 år siden, var de (Josues forældre, red.) ledere af kirken ... Da vi flyttede til området, var det Damarys (Josues mor, red.), der fik os til at komme i kirken, siger han.

Jesus Kristus
Ekstra Bladet møder ham sammen med lba Iris Peña Pérez, Iris Leydi de la Rosa, Carlos Almonte og Micarlis Almonte efter en gudstjeneste.

Adventisterne her har kun gode minder om Josue Medina Vasquez. Fra venstre Alba Iris Peña Pérez, Iris Leydi de la Rosa, Carlos Almonte, Jose Luis De La Rosa og Micarlis Almonte. Foto: Ekstra Bladet
Adventisterne her har kun gode minder om Josue Medina Vasquez. Fra venstre Alba Iris Peña Pérez, Iris Leydi de la Rosa, Carlos Almonte, Jose Luis De La Rosa og Micarlis Almonte. Foto: Ekstra Bladet

Flere fra menigheden besøgte Josue Medina Vasquez Poulsens far på dødslejet i 2007. Han var stærk i troen på Jesus Kristus til det sidste, fortæller de.

Annonce:

Både de forsamlede i kirken og Mirelis Mateo husker også Josue Medina Vasquez Poulsens mormor som et dedikeret medlem af adventistkirken.

Samlet beskriver de Josue Medina Vasquez Poulsen og hans familie som ’fremragende kristne’.

Josue Medina Vasquez Poulsen blev født i Venezuelas hovedstad, Caracas, i 1985. Også her huskes han og hans familie blandt adventisterne.

– Jeg kender dem fra år tilbage. Fra de boede her, og indtil de flyttede, siger José González Salas, der er ældste i adventistkirken El Paraiso. Ekstra Bladet har desuden bevis for, at Josue Medina Vasquez Poulsen er kristent døbt i adventistkirken.

Artiklen fortsætter...

Leder af synagoge: Genkender ikke navnene

Ekstra Bladet forsøgte også i sidste uge at få klarhed over, hvilket trossamfund Josue Medina Vasquez Poulsen tilhører. Her forsøgte en medarbejder i synagogens have at hjælpe os. Foto: Per Rasmussen
Ekstra Bladet forsøgte også i sidste uge at få klarhed over, hvilket trossamfund Josue Medina Vasquez Poulsen tilhører. Her forsøgte en medarbejder i synagogens have at hjælpe os. Foto: Per Rasmussen
 

Ekstra Bladet besøgte i sidste uge synagogen i Santo Domingo i Den Dominikanske Republik.

Rabbineren, Shimon Pelman, var ikke på matriklen, men bad os via en medarbejder om at sende en mail med oplysninger om de personer, som ifølge K-formand Søren Pape skulle være jøder.

Svaret på, om Josue Medina Vasquez Poulsen, hans mor og mormor er jøder, kommer fra lederen af synagogen i Santo Domingo, El Centro Israelita de República Dominicana. Hans navn er Isaac Lalo.

’Han (Josue) er ikke fra vores menighed ... Jeg genkender ingen af de navne,’ skriver han i en tekstbesked forelagt navnene på Papes svigerfamilie.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Pape forstummet

Søren Pape Poulsen var heller ikke torsdag til sinds at tale med Ekstra Bladet. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Søren Pape Poulsen var heller ikke torsdag til sinds at tale med Ekstra Bladet. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Gennem de seneste to uger har Ekstra Bladet igen og igen forsøgt at få en kommentar fra de konservatives leder, Søren Pape Poulsen.

Annonce:

Senest torsdag, hvor vi forelagde de nye oplysninger om ægtefællens baggrund for Søren Pape og den konservative pressetjeneste. Men selv om det altså er Søren Pape Poulsen selv, som har bragt ægtefællens påståede jødiske opvækst i søgelyset, ønsker han ikke længere at tale om den.

I en kort kommentar siger han:

– Jeg vidste ikke, at vi skulle til at registrere jøder i Danmark. Det gør I så på Ekstra Bladet.

Læs mere om Søren Papes mand her.

Det vidste du ikke: Søren Papes vilde fortid

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: