Ny afsløring: Vildt kaos hos Messerschmidt

Stemmeslugeren er færdig som DF-boss i Bruxelles, men skelletterne vælter fortsat ud af skabet

Morten Messerschmidt mødte Ekstra Bladet, efter han trak sig som formand onsdag. (Video: Lasse Brøndal)
Følg Politik

Misbrug af støttemillioner, regnskabsrod, gæld til EU-kassen og folk der har siddet i bestyrelsen uden at vide det.

Sådan kender de fleste Morten Messerschmidts omstridte fond ’Meld’, og nu tilføjer en tidligere formand endnu en brik til det ’uformelle kaos’, som åbenbart har hersket på kontorerne i Bruxelles.

Morten Messerschmidts forgænger, polske Jacek Wlosowicz, sår nemlig tvivl om ægtheden af oplysninger, som er blevet indsendt til de franske myndigheder.

Morten Messerschmidt og Jacek Wlosowicz spiller hovedroller i det uformelle i kaos i Meld (Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia)
Morten Messerschmidt og Jacek Wlosowicz spiller hovedroller i det uformelle i kaos i Meld (Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia)

Det drejer sig om det officielle mødereferat fra den generalforsamling i november 2014, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som formand.

De nye oplysninger kommer frem efter Morten Messerschmidt - der er blevet politianmeldt i sagen - i går trak sig fra sin post som gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europa Parlamentet.

Godkendt af fraværende polak
Det afslørende dokumentet er modtaget og stemplet hos de franske myndigheder præcis samme dato som den liste over bestyrelsesmedlemmer, som Morten Messerschmidt har underskrevet.

Som bekendt benægter både Rikke Karlsson (tidligere DF) og Jørn Dohrmann (DF), at de nogensinde har vidst, at de stod på den liste – og dermed var registreret som medlemmer af bestyrelsen.

Under generalforsamlings-referatet står, at det er underskrevet og godkendt af Messerschmidts forgænger som formand; den polske politiker Jacek Wlosowicz.

Var ikke Bruxelles
Der er bare et problem. Jacek Wlosowicz var nemlig slet ikke til stede på generalforsamlingen, oplyser han til Ekstra Bladet. Og da han ikke var til stede kunne han umuligt indestå for, at referatet var korrekt. 

- Jeg var ikke i Bruxelles den 19. november 2014, og det betyder, at var umuligt at underskrive noget dokument, skriver Jacek Wlosowicz i en mail til Ekstra Bladet.

Dokumentet er ikke underskrevet, men overfor myndighederne fremstår det som om, at referatet er godkendt af Jacek Wlosowicz, hvilket han afviser.

Dermed har han bl.a. godkendt to mundtlige fremlæggelser af Morten Messerschmidt samt én af den daværende generalsekretær Juan Manuel Ghersinich uden at have hørt et eneste ord.

Morten Messerschmidt forklarer, at han ikke har noget med referatet at gøre. Det fremgår ellers, at han har spillet hovedrollen på selve generalforsamlingen, hvor han deltog som eneste dansker.

Her er referatet, som er godkendt af en polak, der slet ikke var til stede.
Her er referatet, som er godkendt af en polak, der slet ikke var til stede.

* * *

Messerschmidt: Der må ligge en mail

Da Ekstra Bladet konfronterer Morten Messerschmidt med de nye oplysninger om den fraværende polske bestyrelsesformand, kan han ikke give en forklaring.

- Vi er enige om, at der her står signeret og godkendt af præsidenten?

- Ja, Wlosowicz. Ja, fordi han var formand.

- Så han har godkendt det?

- Jeg tror ikke, han var med.

- Okay.

- Nej, det tror jeg ikke. Han blev jo ikke genvalgt til Europa Parlamentet.

- Hvorfor står der så, at han har signeret og godkendt referatet?

- Det kan jeg... Det kan jo være, det er en anden kopi, du har. Det ved jeg simpelthen ikke.

- Det er ellers fra de franske myndigheder...

- Hvor skulle jeg vide det fra. Det var ikke mig som tog referatet. Det var ikke mig, som havde ansvaret. Det var Wlosowicz, der havde ansvaret i 2014. Altså, jeg har ansvaret fra januar 2015. Det kan være, der ligger en email, hvor han bekræfter, han er indforstået med indholdet. Jeg ved ikke, hvad han har gjort.

* * *

- Han lyver stadig

Europaparlamentsmedlem Rikke Karlsson (tidligere DF) kan overhovedet ikke genkende forklaringen fra DF's EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt i sagen om Meld og Feld.

Faktisk mener den tidligere DF'er, at Morten Messerschmidt lyver, når han siger, at alle fire DF'ere i Europaparlamentet var vidende om, at de var med i den omstridte partialliance Melds bestyrelse.

- Vi har ventet nogle dage på, at Messerschmidt skulle finde dokumentation for, at vi skulle have givet vores besyv med, og det har han ikke kunnet finde.

- Han kalder møderne uformelle, men det giver på ingen måde mening for mig, siger han.

Til spørgsmålet om Messerschmidt lyver, siger hun:

- Det må jeg jo sige, at han gør. Jeg har ikke deltaget i nogen møder - jeg har ikke deltaget i noget som helst. Det passer simpelthen ikke, at jeg hverken formelt eller uformelt har deltaget i noget som helst, siger Rikke Karlsson til Ritzau.

DFernes mange hukommelsessvigt

Halløj på generalforsamlingen

EU-parlamentsmedlem Anders Vistisen (DF), er Morten Messerschmidts højre hånd i Bruxelles og var kasserer i Meld.

Torsdag i sidste uge forklarede Vistisen til Ekstra Bladet, at han personligt var til stede på Melds generalforsamling i november 2014, hvor han blev valgt som kasserer, og Morten Messerschmidt blev valgt til formand.

Ifølge Vistisen var både Rikke Karlsson (tidligere DF) og Jørn Dohrmann (DF) også tilstede – og begge blev valgt til bestyrelsen på generalforsamlingen.

Vistisen forklarede også, at kun de fire danskere samt en medarbejder var til stede.

Forkert, forkert, forkert: Ekstra Bladet har fået aktindsigt det officielle referat fra generalforsamlingen 19. november 2014. Det viser, at Morten Messerschmidt var eneste dansker til stede på generalforsamlingen.

Derudover deltog to italienere, en bulgarer samt den omstridte generalsekretær Juan Manuel Ghersinich uden stemmeret.

Referatet blev indsendt til de franske myndigheder sammen med en liste over bestyrelsesmedlemmer.

Proforma-bestyrelse?

Anders Vistisen – som altså var kasserer i Meld og dermed hovedansvarlig for drift og regnskaber sammen med Messerschmidt – forklarede torsdag til Ekstra Bladet, at bestyrelsen bestod af de fire danskere samt muligvis en femte person, som han aldrig havde mødt.

Forkert: Dokumenter som Morten Messerschmidt har underskrevet og indsendt til de franske myndigheder, viser, at der var syv medlemmer af bestyrelsen. De fire danske DF’ere (inklusive Rikke Karlsson) samt en italiener, en bulgarer og en fransk kvinde.

Messerschmidts løse garanti

Morten Messerschmidt har garanteret, at det ville fremgå af referatet fra generalforsamlingen i november 2014, at Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann blev valgt til bestyrelsen.

– Det gør det med sikkerhed, fastslog Messerschmidt onsdag til Ekstra Bladet.

Forkert: Ifølge det referat, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i hos de franske myndigheder, fremgår det netop ikke.

Det fremgår, at Messerschmidt enstemmigt blev valgt som formand. Ifølge Melds officielle vedtægter skal bestyrelsen vælges på generalforsamlingen – og dermed styrker referatet Karlssons og Dohrmanns forklaringer om, at de aldrig er blevet valgt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+