Ny ballade i blå blok: Jensens flirt kan koste magten

V modarbejder arbejdet med at bremse indvandringen. Det åbner for et kommende magttab, advarer støttepartiet

Kristian Jensen skal passe på med, hvem han tilnærmer sig. Her ses han ved siden af Morten Østergaard Foto: Lars Krabbe/POLFOTO
Kristian Jensen skal passe på med, hvem han tilnærmer sig. Her ses han ved siden af Morten Østergaard Foto: Lars Krabbe/POLFOTO

Hvis Venstre med næstformand Kristian Jensen i spidsen fortsætter sin flirt med "antinationale kræfter", åbner det for et kommende magttab for regeringspartiet.

Så kontant lyder truslen fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der sidder i DF's hovedbestyrelse og er formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

I et debatindlæg i Politiken anklager han Venstre for gentagne gange direkte at have "modarbejdet DF's arbejde for at bremse indvandringen".

Venstre er "med Kristian Jensen i spidsen" begyndt at lyde som "et ekko af Radikale Venstre", skriver Martin Henriksen:

- Derfor bør det også understreges, at Kristian Jensens hede forårsflirt med de antinationale kræfter i Folketinget i langt højere grad åbner for et kommende magttab end det faktum, at DF fra tid til anden gennemfører politik med Socialdemokratiet.

Adspurgt hvilken trussel, der ligger i debatindlægget, uddyber Martin Henriksen til Ritzau:

- Jeg ved ikke, om man kan kalde det en trussel. Det er mere en konstatering.

Vipper Messerschmidt af tronen: Her er DFs nye kronprins

Radikal omfavnelse er ikke rar for Kristian Jensen

- Når kommentatorer og Venstre-folk hele tiden siger til DF, at vi skal passe på med ikke at lave for meget med Socialdemokratiet, fordi de så får magten, så er det her jo bare modsvaret.

Hvis Venstre var mere imødekommende over for DF, var det heller ikke nødvendigt for støttepartiet at lave flertal med andre partier, betoner Martin Henriksen:

- Det er rigtig, rigtig uheldigt, at Venstres næstformand på mange måder har mere tilfælles med De Radikale end med Dansk Folkeparti. Det tror jeg, vælgerne står af på.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at DF er uenig i mange af de udmeldinger, Kristian Jensen kommer med. Blandt andet i debatten om danskhed – der ligger han jo på linje med Morten Østergaard (R).

Spørgsmål: Hvad vil det betyde for samarbejdet mellem Venstre og DF, hvis Kristian Jensen bliver partiformand?

- På nogle områder ser vi forskelligt på tingene. Han er ikke specielt begejstret for grænsekontrollen, nogle gange lyder han som en radikal. Det er meget muligt, at det vil gøre samarbejdet mere vanskeligt.

- Men i sidste ende er det selvfølgelig Venstres medlemmer, der må afgøre den sag, siger Martin Henriksen.

Kristian Jensen ønsker ikke at kommentere kritikken fra støttepartiet:

- Jeg er ikke integrationsordfører eller integrationsminister. Og regeringen har kun én politik, og den fører vi i fællesskab, så jeg har ikke nogen kommentarer, siger han.

Radikale flirter med Kristian Jensen: - Vi står ved en korsvej