Annonce:
Annonce:

Ny ballade i Carl Holst-sag: Regionsfolk forkaster 'tynd og mangelfuld' redegørelse

Der er ikke nok kød på den redegørelse, som Region Syddanmark vil sende til Statsforvaltningen i sagen om Carl Holsts mulige misbrug af sin særlige rådgiver under valgkampen, lyder det

Carl Holst, giv os din kampagnemnail, lyder det fra regionsfolk (Foto: Anthon Unger)
Carl Holst, giv os din kampagnemnail, lyder det fra regionsfolk (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Politik

Duer ikke væk.

Allerede inden et møde i aften i forretningsudvalget i Region Syddanmark er et politisk flertal i regionen klar til at afvise den redegørelse, som embedsfolk har udarbejdet i sagen om Carl Holst mulige misbrug af sin daværende medarbejder

Det sker, efter udvalget er blevet præsenteret for et udkast til redegørelsen om sagen, som regionen vil sende til Statsforvaltningen i begyndelsen af oktober.

- Jeg må ikke fortælle, hvad der er i redegørelsen, men jeg kan sige, hvad jeg synes mangler. Og jeg synes, at Christian Ingemann Nielsens mail fra en længere periode mangler.

Ordentligt indblik
- Ligeledes vil jeg have Carl Holsts mails fra en længere periode til at indgå, lyder det fra SF's gruppeformand i regionsrådet Ida Damborg.

Samme besked lyder fra Dansk Folkeparti:

Annonce:

- Vi er kun ude på, at det her bliver fremlagt helt tilbage fra Ingemann startede. Så vi kan få et ordentligt indblik i, hvad der egentlig skete, lyder det fra DF's Thies Mathiasen.

Løkke og Holst deler moralkodeks

Tilsyns-myndighed: Vi venter på mail fra Carl Holst

Selv Carl Holst eget parti, Venstre, kræver en bedre redegørelse, inden den kan sendes af sted.

- Vi har nogle småjusteringer med videre, lyder det fra regionsrådsformand Stephanie Lose i en sms sendt til Ekstra Bladet.

Flere regionsrådsmedlemmer forlanger desuden, at Carl Holst udleverer indholdet af en meget omtalt kampagne-mail til regionen - og ikke kun til Statsforvaltningen, som han lovede i fredags.

- Vi ønsker, at få Carls Holsts kampagnemail med i regionens redegørelse, så der ikke er tvivl om, hvorvidt de mails kommer med i undersøgelsen, siger Karsten Uno Petersen (S).

- For os er det meget vigtigt, at alt kommer frem og undersøges til bunds i den her sag, og der er også andre ting, som skal belyses bedre end det, vi kan læse i udkastet til redegørelsen, fortsætter han.

Annonce:

Tosset
- Det er tosset at sende redegørelsen af sted uden kampagnemailen, så derfor vil vi kræve den udleveret til regionen, fastslår Vibeke Syppli Enrum (EL).

Chokmåling: Holst scorer laveste karakter nogensinde

Hun kalder redegørelsen som den foreligger "tynd og mangelfuld".

- Enten har han (Christian Ingemann, red.) ikke lavet noget som helst, ellers mangler der noget i redegørelsen, siger EL-politikeren.

- Ida Damborg, SF, er du ikke bare ude på en ordentlig omgang kalkunjagt? Er det ikke din opgave at have tiltro til, at sagen nu går sin gang?

- Det er helt klart min opgave at have den tiltro. Men det har jeg haft i fire år som regionsrådsmedlem. Og alligevel ser der ud til at være foregået noget, jeg ikke kan have tiltro til, siger hun.

Statsforvaltningens undersøgelse - der formentlig afgør forsvarsministerens politiske skæbne - ventes færdig inden for et par måneder.

Ekstra Bladet arbejder på en kommentar fra Carl Holst til regionsrådsmedlemmernes krav om indsigt i den omstridte kampagnemail.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: