Annonce:
Annonce:

Ny ballade i DF: Vil smide partifælle på porten

Partifæller vil have smidt tidligere hovedbestyrelsesmedlem ud af DF. Partitoppen på Christiansborg er inddraget i balladen

DF'eren Erik Høgh Sørensen er faldet i unåde. Foto: Camilla Hey
DF'eren Erik Høgh Sørensen er faldet i unåde. Foto: Camilla Hey
Annonce:
Følg Politik

Balladen i Dansk Folkeparti fortsætter med uformindsket styrke.

Ekstra Bladet kan afsløre, at det tidligere fremtrædende hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen er faldet i unåde hos sine partifæller i regionsrådet i Nordjylland.

Situationen i den nordjyske del af DF er så tilspidset, at der er rejst krav om, at Erik Høgh-Sørensen skal ekskluderes fra partiet.

Derfor er sagen nu landet på bordet hos partitoppen på Christiansborg, der skal tage stilling til, hvad der videre skal ske.

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder med kendskab til sagen.

Stemte imod
Erik Høgh-Sørensen har længe været en kontroversiel skikkelse i Dansk Folkeparti, der ikke har været bleg for at lufte sin markante holdning til ikke mindst udlændinge-spørgsmål.

Annonce:

I en længere periode har der været utilfredshed med ham blandt hans partifæller i Region Nordjylland. Situationen er for alvor eskaleret, efter at Erik Høgh-Sørensen tidligere på ugen gik imod partilinjen og stemte imod budgettet i Region Nordjylland.

Artiklen fortsætter ...

Joachim B taler i videoen her om, hvorfor DF er i krise.

Valgflæsk
Og ikke nok med det: Torsdag indrykkede Erik Høgh-Sørensen en kommentar i avisen Nordjyske Thy-Mors, hvor han stemplede forbedringerne i budgetaftalen som 'valgflæsk'.

Sagen har fået Erik Høgh-Sørensens partifæller i det nordjyske helt op i det røde felt, og de kræver nu, at han bliver ekskluderet fra partiet.

Ekstra Bladet har bedt Erik Høgh-Sørensen om en kommentar til sagen. Han konstaterer han blot i en sms:

- Der er trukket en streg i sandet, og det er tid til at tale politik.

Meningsudveksling
Ekstra Bladet erfarer desuden, at sagen som en eventuel eksklusion af Erik Høgh-Sørensen er genstand for en heftig diskussion internt i DF’s hovedbestyrelse.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger foregår meningsudvekslingen i en række mails, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem.

Erik Høgh-Sørensen blev vraget til DF’s hovedbestyrelse ved partiets dramatiske årsmøde for nylig.

Forinden havde han – i alliance med eks-udlændingeordfører Martin Henriksen – ligget i konflikt med de to unge partifæller Peter Kofod og Anders Vistisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: