Ny DF-tosse: Kronprinsen og Thorning skyld i terror

Det er en hædersbetegnelse at blive kaldt racist, mener DF-kandidaten Kell Siegenfeldt fra Silkeborg. Han er dog allerede efter Ekstra Bladets henvendelse til partiledelsen blevet smidt ud af Dansk Folkeparti

Kristian Thulesen Dahl og partitoppen har allerede sendt Kell Siegenfeldt ud af DF-familien. (Foto: Jonas Olufson og Facebook)
Kristian Thulesen Dahl og partitoppen har allerede sendt Kell Siegenfeldt ud af DF-familien. (Foto: Jonas Olufson og Facebook)

Adskillige medlemmer af Dansk Folkeparti har siden terrorhændelsen i København været ude med mildt sagt opsigtsvækkende kommentarer.

Eksempelvis har folketingskandidat Aia Fog beskyldt De Radikale for at være skyld i angrebet, viceborgmesteren i Aabenraa, Ejler Schütt, har krævet dødsstraffen genindført for terrorister og veteranen Mogens Camre har sagt, at alle andre partier end DF er medansvarlige for de tragiske begivenheder.

Men når proppen er af, så er strømmen af tosserier åbenbart ikke til at stoppe, når det gælder Dansk Folkeparti. Også selvom partiledelsen forsøger at tøjle tropperne ved gang på gang at tage afstand fra udskejelserne.

DF-viceborgmester: Dødsstraf til terrorister i Danmark

DF-formand slår fast: Intet radikalt ansvar for terror

Hædersbetegnelse
Kell Siegenfeldt stillede op for Kristian Thulesen Dahls tropper til kommunalvalget i Silkeborg. Og en tur på hans åbne Facebook-profil afslører en DF'er langt fra partitoppens linje.

'Her ses de virkelige skyldige i terroren og islamiseringen af Danmark,' skriver Kell Siegenfeldt eksempelvis til et billede af kronprins Frederik og statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Ved en tidligere lejlighed lyder det fra silkeborgenseren:

'Ordet racist er ikke et skældsord. Racist er en hædersbetegnelse.'

Kell Siegenfeldt havde ikke umiddelbart den store lyst til at tale om opdateringerne, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

- Jeg skriver på min egen side, så det er sådan set mest til mine venner, jeg skriver. Men jeg ved godt, at man er mere eller mindre offentlig, når man er på Facebook. Jeg går ikke ind på alle mulige sider og gør mig til talsmand for nogle ting - jeg skriver det på min egen side, så det er mine venner og jeg kan drøfte det, forklarer han om sine skriverier.

Alle racister
Men om opdateringen, hvor statsministeren og kronprinsen får skylden for terroren, siger DF-kandidaten:

- Det kan ikke siges ret meget tydeligere.

- Nu er der også andre billeder på, hvor statsministeren står sammen med Morten Østergaard og Mette Frederiksen. Der synes jeg, det er en rigtig flot opdatering. Det må jeg indrømme, påpeger Kell Siegenfeldt med henvisning til at han i går fredag kaldte regeringstoppen 'reelt skyldig i terroren i Danmark'.

- Hvad mener du med, at det er en hædersbetegnelse at blive kaldt racist?

- Det kan da ikke siges ret meget mere tydeligt. Man kalder jo alle racister i Danmark. Man har misforstået ordet racist. Hvis der er nogen, som har noget imod muslimer, så er man jo ikke racist. Muslimer er ikke en race. Jeg synes, at de fleste mennesker i Danmark har den opfattelse, at hvis man ikke står og vifter som en gal nede ved den dansk-tyske grænse med Dannebrog og ser lalleglad ud, så er man racist. Jeg ved ikke, hvad man skal kalde det, at nogle politikeres hovedformål er at ødelægge det danske samfund.

- Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår, hvad du mener, men du er altså meget kritisk over for islam som region?

- Naturligvis er jeg det. Det må et hvert normalt begavet menneske da være.

Hej hej
- Der er ellers i de seneste dage blevet gjort meget ud af at sige, at der er stor forskel på at være imod islam og imod ekstremisme.

- Ja, det har jeg set.

- Men det er du ikke enig i?

- Jeg er imod nogle mennesker. Jeg er imod den danske statsmagt, der ikke får opsagt forældede internationale konventioner fra 1951. Jeg mener, vi skal ud af EU osv. De ydre grænser af Europa skal forsvares for, at vi ikke bliver løbet over ende af afrikanere. Det, man så gør, er, at man har kystvagter til ikke at holde vagt med kysterne, men sørge for at de mennesker bliver reddet. Det er al mulig ære værd, men så kunne man måske sejle dem tilbage til Afrika. Man svigter de ydre grænser,

- Vores flygtningepolitik er for lånte penge, vi brødføder de der mennesker. Der er ballade i de forskellige lejre, hvor asylsøgerne kommer hen i første omgang, der er masser af ballade, masser af kriminalitet. Muslimer er da helt vildt overrepræsenteret på kriminalstatistikkerne, så jeg kan ikke forstå, hvis nogen synes, at de her ting bare skal fortsætte.

Her slutter interviewet med Kell Siegenfeldt dog brat.

- Nu gider jeg ikke mere, hej hej, siger han, og lægger røret på.

Se DF's reaktion på udtalelserne  i faktaboksen nederst i artiklen

Herunder ses tre af Kell Siegenfeldts opdateringer på hans åbne Facebook-profil.

 

Her taler Helle Thorning til mindehøjtidligheden ved Kruttønden på Østerbro i København

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter