Ny efterløns-ballade om Carl Holst: Revisorer undersøger hans skattepligt

Deloitte skal opklare, hvorvidt Region Syddanmark skal sende forsvarsministeren en skatteopkrævning

Carl Holst går igennem Hotel Legoland under Venstres sommergruppe møde i sidste uge (Foto: Anders Brohus)
Carl Holst går igennem Hotel Legoland under Venstres sommergruppe møde i sidste uge (Foto: Anders Brohus)

Sagen om Carl Holsts eftervederlag på 833.000 kroner tager nu en ny drejning. En skattedrejning.

Region Syddanmark har nemlig sat revisorer fra Deloitte til at undersøge skatteforholdene i forbindelse med Carl Holsts eftervederlag.

Det oplyser regionen over for Ekstra Bladet.

Baggrunden er den, at regionen er usikker på, hvorvidt man skal opkræve skat fra den tidligere regionsrådsformand for de fem måneders eftervederlag, han har frasagt sig.

- Vi vil ikke stå i en situation, hvor vi kan klandres. Vi skal sikre, at det vi gør, er rigtigt, udtaler fungerende regionsdirektør Jens Elkjær.

- Normalt betaler man ikke skat af penge, man ikke får. Men det skal vi jo være sikre på, at vi ikke er forsømmelige omkring.

- Så det I gør, er en direkte konsekvens af udtalelser i pressen om, at Carl Holst er skattepligtig?

- Ja, og andet kan man ikke lægge i det. Det er klart, at hvis man når den konklusion, at vi har en opgave i forhold til at opkræve skatten af de penge, manden ikke har fået udbetalt, så skal vi have sat gang i det. Det har vi en forpligtigelse til.

Carl Holst. (Foto: Kaare Smith) Dansk politik - 7. aug. 2015 - kl. 11:03 Førende skatteekspert: Holst får skattesmæk, selvom han dropper efterløn

- Så I har ikke opkrævet skat fra Carl Holst af de penge, han ikke har fået udbetalt?

- Nej. Det er en helt usædvanlig situation, at nogen begynder at tale om, at man kan forestille sig, at man skal betale skat af nogen penge, man ikke har fået.

- Så I er ikke vidende om, at der er et mellemværende mellem Skat og Carl Holst?

- Nej, den eneste indikation, vi har på det, er det, som er ude i offentligheden.

Ingen skattesnak
Carl Holst foretog sidste torsdag - efter voldsom kritik fra politikere, medier og vælgere - en opsigtvækkende kovending, da han pludselig frasagde sig fem måneders eftervederlag.

Jens Elkjær oplyser over for Ekstra Bladet, at han og Carl Holst dagen forinden ikke drøftede de skattemæssige konsekvenser af Carl Holsts frasigelse, da forsvarsministeren telefonisk og siden per mail meddelte regionsdirektøren sin beslutning.

Carl Holst har forklaret, at han oprindeligt ikke ønskede at dele beslutningen om at frasige sig den resterende del af eftervederlaget med befolkningen.

Men på opfordring fra Venstre gruppeformand Søren Gade gik han alligevel aftenen inden pressemødet ved Venstres sommergruppemøde på tv og i aviser med meddelelsen.

Tavse Holst beholder knap en halv million
Siden har han ikke ønsket at tale med pressen om sit eftervederlag.

Heller ikke i forbindelse med denne artikel har det været muligt at spørge forsvarsministeren, hvorfor han kun har frasagt sig fem ud af tolv måneders eftervederlag. Og hvorvidt han er i dialog med Skat om de skattemæssige konsekvenser af den delvise frasigelse.

Carl Holst vinker med sin frasigelse farvel til knap 350.000 kroner.

Men han beholder samtidig godt 485.000 kroner, fordi han beholder den del af eftervederlaget, han har fået udbetalt. Begge beløb er før skat. 

Carl Holst lover nu at betale det eftervederlæg på godt 833.000 kroner, han fik fra Region Syddanmark, tilbage. (Foto: Anders Brohus) Politik - 6. aug. 2015 - kl. 21:58 Kovending: Holst frasiger sig eftervederlag

Carl Holst deltager i Venstres sommergruppemøde i Billund (Foto: Anders Brohus) Dansk politik - 6. aug. 2015 - kl. 20:09 Efterløns-Holst: Det er hemmeligt om Løkke støtter mig

Tak, men nej tak. Uffe Elbæk (AL) vil ikke have ministerpension, mens han stadig arbejder. (Foto: Peter Hove Olesen) Dansk politik - 5. aug. 2015 - kl. 21:13 Se her Carl: Elbæk siger nej til ’halv Holst’-løn

(Foto: Tariq Mikkel Khan, Jens Dresling, Jens Henrik Daugaard, Jakob Jørgensen, Jonas Olufson) Politik Grådige politikere skovler ind: Vi følger bare reglerne

111 kommentarer
Vis kommentarer