Ny forsvarsminister: Se hans vilde kovending

Peter Christensen (V) er ny forsvarsminister, men efter et katastrofevalg trak han sig fuldstændig fra politik

Han har før givet sit sidste interview som politiker, men nu skal han være forsvarsminister.

Spørgsmålet er så, om Peter Christensen (V) bliver den mest tavse minister nogensinde, eller om han må æde sine ord.

- Venstre fik tæsk, og jeg fik tæsk. Og det gør da ondt. Men det er ikke gået ud over mit gode humør, sagde Peter Christensen til JydskeVestkysten i det, han selv betegnede som sit sidste interview som politiker.

Interviewet fandt sted kort efter, at vælgerne havde givet Peter Christensen en vælgerlussing af dimensioner. 7381 stemmer, hvilket kun var 8. flest i Sydjyllands Storkreds.

Den tidligere skatteminister blev ikke valgt til Folketinget. Han blev end ikke 1. supleant. PC, som han kaldes på Christiansborg, måtte se sig selv som 3. supleant. Og det betød et endegyldigt farvel til politik efter 14 år i Folketinget ifølge Peter Christensen selv.

- Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage. Det kan jeg slet ikke se for mig, sagde han til avisen.

 

Peter Christensen har tidligere været Venstres såkaldte chefforhandler - Lars Løkkes forlængede arm ved forhandlingsbordet - og nu hives han så ind igen efter Carl Holsts (V) afgang.

Den var længere
- Jeg havde da gerne givet en hånd med til en smal Venstre-regering, men jeg blev ikke valgt, og så er den ikke længere, sagde Peter Christensen.

Den var så lidt længere. Og kovendingen blev også nævnt, da Peter Christensen mødte pressen på Christiansborg slotsplads.

- Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle tilbage til politik. Jeg var indstillet på, at jeg skulle lave noget andet, siger Peter Christensen.

- Jeg blev overrasket, da statsministeren ringede mig op i går aftes klokken 22, lød det.

- I politik er der meget, som er uforudsigeligt og omskifteligt, og så skal man passe på med at bruge følelserne alt for meget og se nøgternt på tingene, sagde Peter Christensen.

97 kommentarer
Vis kommentarer