Ny hastelov: Vil spore danskere med hemmeligt nummer

Regeringen vil give myndighederne adgang til hemmelige numre i 118-systemet, når de skal opspore coronasmittede

Magnus Heunicke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Magnus Heunicke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Regeringen vil gøre det muligt for Styrelsens for Patientsikkerhed at få adgang til hemmelige numre i 118-systemet, når styrelsen skal opspore coronasmittede danskere.

Det skriver Berlingske.

Ifølge morgenavisen rynker både DF og V gevaldigt på næsen, fordi de mener, at ændringen i ly af nattens mulm og mørke er blevet sneget ind i en hastelov, der handler om noget andet.

Lovforslaget giver oprindeligt kommunerne ansvar for at stille karantænefaciliteter til rådighed for covid-19-smittede danskere, der har vanskeligt ved selv at finde et sted at lade sig frivilligt isolere.

- Det har slet ikke noget med lovforslaget at gøre. Regeringen viser ikke rettidig omhu, forslaget har ikke været i høring, og der er ingen faglige input. Der er vel en grund til, at folk har hemmeligt nummer, og at alle myndigheder ikke bare har adgang til nummerregisteret, siger Martin Geertsen, der er Venstres sundhedsordfører, til Berlingske.

I et notat sendt til Folketinget fremgår det også, at Folketingets Lovsekretariat finder væsentlige betænkeligheder ved, at lovforslaget med ændringen hastes igennem, skriver Berlingske.

Hvis loven bliver stemt igennem, forventes den at træde i kraft 9. juni i år. Den vil blive ophævet 1. marts 2021.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind