Annonce:
Annonce:

Ny kortlægning: Få 'raske' dør af corona

Blot 24 af de mere end 560 corona-dødsfald i Danmark er personer, der ikke led af kroniske sygdomme i forvejen, viser ny kortlægning fra Statens Serum Institut

Hører du til blandt dem, der endnu ikke har prøvet at blive testet for corona, kan du se her, hvordan det foregår - og føles. Video: Emma Svendsen.
Annonce:
Følg Politik

Præcisering: Den 28. maj skrev Ekstra Bladet, at 24 danskere 'døde udelukkende af corona'. Det er ikke forkert, men det kan give et forkert indtryk af, hvad de resterende personer døde af. Ofrene for corona, der havde kroniske lidelser i forvejen, kan nemlig også være døde 'udelukkende af corona'. Det har flere påpeget, og derfor præciseres det.

 

I alt er 24 danskere, der forud for epidemien ikke led af kroniske sygdomme, døde af corona,

Det viser en stor kortlægning - den første af sin art - som Statens Serum Institut har offentliggjort.

Det skal ses i sammenhæng med de mere end 560 registrerede corona-relaterede dødsfald i Danmark, hvor resten altså har døjet med en eller flere hospitals-krævende kroniske lidelser, inden coronaen kom til Danmark.

Annonce:

Syv døde under 70 år
Langt de fleste af de 24 "raske" personer, der nu er døde af corona, var desuden højt oppe i alderen.

Blot syv var under 70 år.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de syv personer har været helt raske, pointerer en af forskerne bag undersøgelsen, overlæge på klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital Reimar W. Thomsen.

- Vi har kun kigget på dem, der ikke tidligere har været indlagt på hospital for en kronisk lidelse. Det betyder ikke, at de ikke kan have haft en kronisk sygdom. Det kan de godt have haft, men det er i hvert fald ikke noget, der er blevet behandlet i hospitalsregi, siger han.

Ingen personer uden kroniske lidelser under 60 år er døde, viser opgørelsen, og selv folk op til 80 år har haft en høj overlevelse, hvis de ikke i forvejen led af en eller flere kroniske sygdomme, lyder konklusionen.

Danmark har brug for 200 milliarder kroner til coronakrisen

Annonce:

Underskud på 200 milliarder
Tidligere på ugen oplyste Finansministeriet, at coronaindsatsen har slået et hul i statskassen på over 200 milliarder kroner.

Regningen skyldes især alle de hjælpepakker, der er kommet i kølvandet på den omfattende nedlukning af samfundet, som startede 11. marts, og som ikke er endeligt afsluttet.

Derfor har regeringen også bebudet, at hjælpepakkerne bliver forlænget hen over sommeren.

Kortlægningen af de coronarelaterede dødsfald i Danmark er den første af sin art. Seruminstituttet har gennemgået 9500 danske coronapatienter, og opgørelsen er lavet på et tidspunkt, hvor der var registreret 524 coronarelaterede dødsfald.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: