Annonce:
Annonce:

Ny miljøminister: Hylder opgør mod miljøtyranni

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) mener, at landbrugspakken bryder med venstrefløjens årtilange miljøtyranni

- Det er fantastisk, at vi for første gang i årtier har fået taget et opgør med det miljøtyranni, som dansk landbrug har været underlagt af den politiske og miljøorganisatoriske venstrefløj. (Foto: Carsten Ingemann)
- Det er fantastisk, at vi for første gang i årtier har fået taget et opgør med det miljøtyranni, som dansk landbrug har været underlagt af den politiske og miljøorganisatoriske venstrefløj. (Foto: Carsten Ingemann)
Annonce:
Følg Politik

Landets nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) mener, at landbrugspakken har stoppet en venstredrejet trend, der i årtier har undermineret dansk landbrug.

- Det er fantastisk, at vi for første gang i årtier har fået taget et opgør med det miljøtyranni, som dansk landbrug har været underlagt af den politiske og miljøorganisatoriske venstrefløj.

- Det er en god dag for Danmark, landbruget og miljøet.

Sådan skrev Esben Lunde Larsen på Facebook på dagen, hvor landbrugspakken blev vedtaget.

Ikke en miljøforkæmper
Dermed har Esben Lunde Larsen allerede udnævnt sig selv som landbrugets mand, og det kan ligne dårlig nyt for De Konservative, som forsøger at få en grøn tillægsaftale til landbrugspakken i hus.

Annonce:

Med Esben Lunde Larsen som ny styrmand for miljøet er de grønne tillæg nemlig langt fra givet på forhånd, mener De Konservatives miljøordfører Rasmus Jarlov (K).

- Han er ikke ligefrem kendt som en miljøforkæmper, lyder det fra miljøordfører Rasmus Jarlov (K).

- Det håber jeg, at vi kan få en snak om, for vi har behov for at miljø kommer højere op på dagsordenen, uddyber han.

Efter seks minutter i stolen: Ny miljøminister kaldt i samråd

Natura 2000
I sin tid som viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune rasede Esben Lunde da også over et EU direktiv, Natura 2000, der skulle sikre truede svampe, plante- og dyrearter.

Direktivet gik langt ud over tilforladelige grænser i forsøget på at skåne naturen, fastslog Esben Lunde, der på det tidspunkt var folketingskandidat.

- Det har taget fuldstændig overhånd, skrev han i et debatindlæg i 2011.

Annonce:

- De mange Natura 2000-områder er blevet en hæmsko for udvikling og vækst under dække af at være naturbeskyttende, og det er højst problematisk. Ikke mindst for de landmænd og byområder, det går ud over.

Statsministerens valg
Rasmus Jarlov vil ikke udtale sig om, hvorvidt han kunnet have ønsket sig en anden, grønnere minister, men han lover, at Esben Lunde ikke får lov til at sværte miljøet til.

- Vi blander os ikke i, hvem statsministeren vælger som minstre, men vi kan afskedige dem, hvis de går over stregen, siger den konservative miljø-ordfører.

- Jeg kan ikke andet end at ønske ham tillykke og holde ham i ørene og sikre at miljøet ikke bliver glemt.

Engell: Løkkes ministerrokade er defensiv og uopfindsom

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: