Ny miljøminister i shitstorm efter ny facebook-update

Folk raser og jubler på sociale medier, fordi Esben Lunde glæder sig over, at De Radikale er 'irrelevante'

Sådan så det ud, da statsministeren i februar præsenterede Esben Lunde som ny miljøminister

En påstand om, at den nye miljø- og fødevareminister ikke bekymrer sig om miljøet, har fået Esben Lunde Larsen (V) til tasterne.

Han langer ud efter Ida Auken, der var miljøminister under SRSF-regeringen fra 2011-2014.

- Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme. Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30'er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet.

- Hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere - både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, skriver Esben Lunde Larsen på Facebook.

Shitstorm
Opslaget er blevet kommenteret og delt flittigt på sociale medier som Facebook og Twitter, og det møder både opbakning og modstand.

I tirsdags skrev ministeren selv på selvsamme medier, at ord som "idiot" og "fjols" ikke hørte hjemme på hans side og udbad sig en "saglig" og "ordentlig" tone. Ellers ville han blokere sine følgere, lød det.

Nogle af kommentarerne til facebookopdateringen tyder på, at ministeren har noget af et oprydningsarbejde foran sig.

- Godt med ministre med fødderne på jorden og hovedet i orden, i stedet for dem med jord i hovedet og vind i håret, skriver slankeekspert og ernæringsprofessor Arne Astrup til opdateringen.

- Der bliver lagt op til personangreb, voksenmobning og fuld fart frem for de hadske ytringer fra Ministeren med denne opdatering. Og støtterne elsker det ud fra mængden af dyreklistermærker at dømme. Lad os håbe at Ministeren finder den respektfulde tone frem i en fart og beslutter sig for at tale indhold fremfor at nedgøre sine modstandere, skriver skuespiller og filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup blandt andet.

- Er det en 'dialog orienteret' minister der taler sådan? Jeg mener det er uværdigt og respektløst! Ida Auken var en super dygtig miljøminister. Ligesom hun er en skarp men fair ordfører nu, lyder det fra socialdemokraten Dan Jørgensens private Facebook-konto i kommentartråden.

Også på Twitter er tonen mod ministeren hård. Blandt andre flere politiker angriber den nye miljø- og fødevareminister, som man roligt kan sige er endt i en shitstorm.

Auken på et sidespor
Han skriver videre, at det er skønt "for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger".

Ida Auken er ud af en familie, der har fostret flere folketingspolitikere som hendes mor, Margrete Auken, og Svend Auken, hendes nu afdøde onkel.

Førstnævnte sidder i EU-Parlamentet for SF med miljøet som mærkesag, og Svend Auken var formand for Socialdemokraterne fra 1987 til 1992 samt miljøminister i flere perioder.

Ikke personangreb
I en kommentar skriver Esben Lunde Larsen, at der ikke er tale om personangreb.

- Det er hverken personangreb, voksenmobning eller hadske ytringer. Det er genmæle på en påstand om, at jeg ikke kerer mig om miljøet, lyder det.

I en alternativ nytårstale fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrede han i et kort videoklip til en bedre tone på de sociale medier.

I klippet oplistede han flere af de nedsættende bemærkninger, som han har modtaget sidste år.

I selve nytårstalen til nationen erkendte statsministeren, at der er en tillidskrise mellem befolkningen og politikerne på Christiansborg.

En krise som politikerne ifølge Løkke bærer deres del af ansvaret for med løftebrud, personsager og forsimplet kommunikation.

375 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere