Annonce:
Annonce:

Ny million-aftale på vej til Løkke-støtte

Regeringen vil betale 336 mio. kr. til en hotelvirksomhed, der støtter Venstre, for at huse en ny skattestyrelse. DF stiller spørgsmål, men hoteldirektøren afviser en sammenhæng

Da Allan Agerholm tiltrådte som koncernchef for BC Hospitality Group, var   var formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der i dag  er statsminister, blandt gæsterne til receptionen. Foto: Preben Pathuel.
Da Allan Agerholm tiltrådte som koncernchef for BC Hospitality Group, var var formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der i dag er statsminister, blandt gæsterne til receptionen. Foto: Preben Pathuel.
Annonce:
Følg Politik

Hotelvirksomheden Copenhagen Towers med en markant Venstre-støtte i spidsen scorer mindst 336,6 millioner kroner, hvis Løkke og co. får deres vilje.

Regeringen ønsker nemlig at placere en ny skattestyrelse i hotelvirksomhedens bygninger på Amager, viser et aktstykke i Finansudvalget, som skal behandles i dag.

Ud over støtte til Venstre kender statsminister Lars Løkke (V) også hoteldirektøren personligt, og sagen får nu støttepartiet Dansk Folkeparti til at stille spørgsmål.

- Der er ingen røde lamper, der blinker, men der er måske en lille lysegul en, som gør, at vi nu tjekker op på det, siger finansordfører René Christensen.

- Et personligt kendskab og støtte til et parti skal ikke udelukke nogen, hvis det er den bedste pris, men det er en skærpende omstændighed, der gør, at vi stiller spørgsmål, forklarer DF’eren.

Annonce:

Hotel-boss: Ingen kobling
Hotelvirksomhedens støtte til Venstre er givet i form af en række dyre middage med erhvervslivets spidser og politikere fra Venstre.

Men V-støtten på mindst 20.000 kroner i 2016 har ikke givet virksomheden en fordel i kampen om den nye skattestyrelse, oplyser hotel-chefen Allan Agerholm.

’Der er ikke og har aldrig været nogen kobling’, skriver Allan Agerholm i en mail.

Uopsigeligt i ti år
Hvis et flertal i Folketinget beslutter at lægge den nye skattestyrelse i Copenhagen Towers, så vil hotelvirksomheden været garanteret 336,6 millioner kroner over 11 år.

Staten kan nemlig ikke opsige lejekontrakten på 15.000 kvadratmeter i Ørestad før 2028, hvorefter der er en opsigelse på 12 måneder ifølge aktstykket.

Dansk Folkeparti vil gerne vide mere om, hvorfor regeringen har valgt Copenhagen Towers til den nye styrelse.

Støttepartiet går efter ’de bedste og billigste kvadratmeter’ til de 700 stillinger og vil derfor gerne høre til alternativer i og uden for hovedstaden.

Annonce:

- Det her er jo helt nye stillinger, og hvad nu hvis det ikke lå i København. Så kan det være, at vi får en bedre aftale, fortæller René Christensen.

Løkke har travlt
Regeringen har allerede skrevet under på lejekontrakten, men den bliver kun til virkelighed, hvis et flertal i Folketinget bakker op.

Løkke og co. har dog travlt med at overtale kollegerne, hvis million-kontrakten skal ende hos hoteldirektøren. Der skal nemlig være en godkendelse senest ultimo juni.

’I modsat fald bortfalder lejeaftalen i sin helhed’, står der i aktstykket.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke.

Løkke og hotel-kongen

Hotel-chefen Allan Agerholm har et mangeårigt og tæt forhold til Venstre og statsminister Lars Løkke (V).

Det viser Ekstra Bladets gennemgang af Allan Agerholms profil på Facebook samt optrædener i pressen, hvor han flere gange er kommet en presset Lars Løkke til undsætning.

2014 Januar

Lars Løkke kigger forbi receptionen, da Allan Agerholm tiltrådte som øverste chef for hotelvirksomheden med en milliard-omsætning BC Hospitality Group.

2014 Maj

Lars Løkke kom i problemer, da han havde røget på et ellers røgfrit værelse på hotel Bella Sky i 2011. Allan Agerholm afmonterede kritikken med, at det var ’en service’, som man gerne ydede den tidligere statsminister.

2014 Juli

Agerholm og Løkke cykler fra Danmark til Paris med Team Rynkeby, hvor hotel-chefen sidder i bestyrelsen.

Agerholm blev ven med Løkkes personlige assistent på Facebook, og siden er han blevet venner med flere ansatte i Venstre - heriblandt partisekretær Claus Richter.

2015 April

Venstre skulle bruge en facade til et 650 kvadratmeter stort banner, der hang Helle Thorning (S) ud som en løgner. Allan Agerholm stod klar og lagde glædeligt bygning til, selv om banneret blokerede for flere vinduer på hotel Crowne Plaza.

Allan Agerholm har flere gange ’liket’ opslag, der gør grin med Helle Thorning (S).

2015 Marts

Løkkefonden fejrer tre års fødselsdag med gallamiddag i Bella Centret, der hører under Hotel-chefens domæne. Både Lars Løkke og Allan Agerholm er til stede, og på Facebook roser Agerholm projektet: ’Godt set Lars Løkke’

2015 Maj

Under valgkampen kom Agerholm til undsætning, da Lars Løkke var i problemer i den såkaldte panorama-sag. Agerholm ringede selv til TV2 News med et regne-eksempel, som han mente, rensede Venstre-formanden.

2015 Juni

På valgaftenen var Allan Agerholm til Venstres fest på Christiansborg.

Agerholm har ’liket’ Venstre som parti, og på Facebook er han ven med adskillige Venstre-politikere.

2015 December

Daværende erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) udpeger personligt hoteldirektør Allan Agerholm som formand for VisitDenmarks bestyrelse.

Agerholm er formand fra 2016-2018 og får et årligt honorar på 300.000 kroner.

2016 Juli

Løkke og Agerholm er til Tour de France, hvor de under 6. etape begge arbejder på at få turen til Danmark.

2016-2017

BC Hospitality Group har via en gren af selskabet - 360 Venue Catering - givet Venstre mad og lokaler til middage med erhvervs-bosser til en værdi af mere end 20.000 kroner i 2016 og i 2017.

Hverken Venstre eller hotelvirksomheden ønsker at oplyse, hvor mange middage, det drejer sig om, og hvilken værdi, mad og lokaler har haft.

2017 Februar

BC Hospitality Group giver Lars Løkke og Brian Mikkelsen en gratis VIP-koncert med Andrea Bocelli. Først får politikerne plus ledsager middag, så transport og efter koncerten er der mad og drinks.

2017-2018

Hotelvirksomheden med Allan Agerholm i spidsen giver beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) otte gratis VIP-billetter til middag og koncerter med blandt andet Metallica, Depeche Mode og Celine Dion.

’Det eneste, der forventes af disse gæster, er en hyggelig aften i godt selskab’, lyder det i en mail fra Agerholm til Ekstra Bladet.

Fik 49 mio. kr. for tomme lokaler

Det er ikke første gang, at regeringen med Lars Løkke i spidsen tjekker en million-kontrakt ind hos hotelvirksomheden.

Sidste år reserverede regeringen 27.000 kvadratmeter i Copenhagen Towers i et halvt år til en pris på 49,2 millioner kroner.

Annonce:

Fra London
Regeringen havde valgt hotelvirksomhedens bygninger til at være Danmarks bud på EU's næste lægemiddelagentur, EMA, som skulle flyttes fra London på grund af Brexit.

Danmark fik dog ikke agenturet, men hvis det var endt i Ørestad, så kunne hotelvirksomheden se frem til 1,7 milliarder kroner fra staten over 20 år.

Nu er det så en kontrakt til 336 millioner kroner, og i den forbindelse har hotelvirksomheden valgt at betale ti millioner kroner fra reservations-kontrakten tilbage til staten.

Hoteldirektør: Ingen kobling

Ekstra Bladet har spurgt hoteldirektør Allan Agerholm, hvornår forhandlingerne begyndte, og hvem i regeringen han har talt med.

Det ønsker Allan Agerholm dog ikke at svare på, men han afviser en sammenhæng mellem partistøtte og million-kontrakten.

’Der er ikke og har aldrig været nogen kobling mellem BC Hospitality Group’s engagementer i partierne S; B; I; C; O & V og de kommercielle forhandlinger mellem Copenhagen Towers og Bygningsstyrelsen’, skriver Allan Agerholm i en mail og henviser til partierne Socialdemokratiet, de radikale, Liberal Alliance, de konservative, Dansk Folkeparti og Venstre.

Annonce:

Det er Bygningsstyrelsen, som har afsøgt mulige bygninger til den nye skattestyrelse, og som har indstillet Copenhagen Towers til regeringen.

’Jeg kan derfor alene gætte på, at Bygningsstyrelsen har fundet lejemålet for Skat i Copenhagen Towers fordelagtigt, og noterer mig da også fra Skats pressemeddelelse, at flytningen vil medføre en besparelse på ca. syv mio. kr. årligt’, skriver hoteldirektøren.

SKAT’s pressemeddelelse fra 30. maj nævner i øvrigt ikke Copenhagen Towers en eneste gang.

Rød bekymring lukrativt kammerateri

Oppositionen bekymrer sig om forbindelserne mellem Venstre og hoteldirektøren, når der samtidig er millioner af skattekroner involveret.

Derfor har Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, stillet et par spørgsmål til lejekontrakten i Folketingets finansudvalg.

- Jeg bliver altid lidt bekymret, når der er så tætte forbindelser, som der er her, siger han.

Annonce:

- Derfor er jeg nødt til at stille spørgsmål til placeringen, så jeg er helt sikker på, at der ikke er nogen mistanke om kammerateri, fortæller Benny Engelbrecht.

Socialdemokratiet har stillet spørgsmål i finansudvalget om processen for at udvælge lokaler til den nye skattestyrelse og mulige alternative placeringer.

- Det betyder ikke, at der er noget galt, men det må være i alles interesse at gå et spadestik dybere, så vi ikke træffer en beslutning, som man efterfølgende kan sætte spørgsmålstegn ved, forklarer Benny Engelbrecht.

SF’s finansordfører mener, at de tætte bånd mellem Venstre og hoteldirektøren alene er et problem.

’Det er problematisk, at der er så tætte (økonomiske) bånd til Venstre, og man så indgår lukrative aftaler med dem’, skriver SF’s Lisbeth Bech Poulsen i en sms.

Ministeriet: Intet andet matcher

Der er angiveligt kun få bygninger i København, som er ledige og egner sig til en ny skattestyrelse. Og ingen er bedre end Copenhagen Towers.

Annonce:

Det oplyser Transportministeriet, som Bygningsstyrelsen hører under, og som har stået for jagten på nye lokaler.

’Bygningsstyrelsen har afsøgt alternative lokaliseringsmuligheder, men har ikke fundet andre eksisterende bygninger, der kan matche den ønskede størrelse, tidsplan og økonomi’, oplyser Transportministeriet.

Aktstykket med lejekontrakten er ifølge Transportministeriet, hvor Ole Birk Olesen (LA) sidder for bordenden, godkendt af Skatteministeriet og Finansministeriet, som begge har Venstre-ministre i spidsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: