Rasmus Jarlov (K), der i dag bliver ny erhvervsminister, er ikke en mand, der er bange for at danse de forbudte trin.
Hverken politisk eller privat.
Brian Mikkelsens afløser stempler således ind med masser af erfaring fra de bonede gulve. Også fra sin fortid som 'Vild med dans'-deltager. I 2015 røg den 40-årige politiker ud af det populære tv-program som den kun anden deltager sammen med partneren Mille Funk.
– Vi ville ønske, at vi skulle fortsætte, sagde Rasmus Jarlov slukøret efter sin exit.
Efter deltagelsen i 'Vild med dans' kom Rasmus Jarlov for alvor på danskernes læber, da han dannede par med kendis-bloggeren Mascha Vang. Et forhold. Et forhold, der fik det meste af Christiansborg til at spærre øjnene op.
Kærligheden mellem de to kendte danskere holdt dog ikke. Og bruddet endte med en bitter stikpille fra Mascha Vang, der mente, at Rasmus Jarlov havde brudt en fælles aftale mellem de to:
- Så prøvede man også det. At sidde midt i et selskab på en restaurant og læse i pressen at man er blevet single. Ja, altså mig. Jeg er egentlig stadig så paf, at jeg ikke ved hvordan jeg skal reagere. Det blev ikke til den korte status vi havde aftalt for mindst mulig omtale, eller tidspunktet her for, skrev Mascha Vang i et blogindlæg om sagen.
På sin egen Facebook-profil havde Rasmus Jarlov forinden offentliggjort nyheden om bruddet, hvor han begrundede sin beslutning med, at han ønskede et 'tættere fællesskab'.
Politisk har Rasmus Jarlov markeret sig som en opsigtsvækkende profil og en blå ballademager hos de konservative.
Senest var Jarlov stærkt kritisk over for regeringens beslutning om at sende kulturminister Mette Bock (LA) af sted som officiel deltager til VM i Rusland.
'Vi har kun én politik hos K, og det er, at vi er imod, at ministre deltager i VM', skrev Rasmus Jarlov således på Twitter.
Og den konservative profil fulgte op med en kritik af beslutningen:
- Jeg synes, at det flagrer lidt i forhold til regeringens linje, hvor vi har sanktioner over for Rusland, og hvor vi har sendt danske tropper til Baltikum for at beskytte vores allierede mod den militære trussel, som russerne faktisk udgør mod nogle af vores nabolande, sagde Jarlov.
En melding, der satte gang i gaden hos de konservative, hvor både leder Søren Pape Poulsen og Jarlovs forgænger, Brian Mikkelsen, nægtede at forholde sig til, hvad de konservative egentlig mente om regeringens beslutning.
Konservativt VM-kaos eller splittet regering: Pape i flyverskjul
Det er dog ikke første gang, at Rasmus Jarlov har skabt problemer internt i blå blok.
I 2016 var Rasmus Jarlov en af frontfigurerne i oprøret mod daværende miljøminister Eva Kjer Hansen (V), som endte med at trække sig pga. sagen om landbrugspakken og dens belastning for miljøet.
I foråret måtte Jarlov indkassere en lussing fra sin egen partiledelse, da han stik imod regeringens linje meldte ud, at eventuelt sparede lønkroner fra en lockout af offentligt ansatte skulle gå til fremtidige skattelettelser.
Og netop de mange solomeldinger kan blive et problem for Rasmus Jarlov. Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell:
- Det er noget af en satsning med Rasmus Jarlov som minister. Han skal både klare et stort ministerium, men også være chefforhandler for de konservative om eksempelvis finanslov. Spørgsmålet er, om han overhovedet er kompetent til det, siger Hans Engell.
Hemmelig afsked: Brian får surt farvel
- Hans meldinger på en række områder har været fuldstændig i strid med regeringen. Han skal først til at bevise, at han overhovedet er en driftssikker politiker. Han har mediemæssig gennemslagskraft, ja. Men han har ikke præsteret stort politisk talent indtil nu, siger Hans Engell.
Ifølge Hans Engell er særligt en beslutning fra den konservative formand, Søren Pape Poulsen, afslørende:
- Da der var rokade internt i gruppen blev Mette Abildgaard jo både politiske ordfører og gruppeformand. Der faldt ikke noget af til Rasmus Jarlov. Og Mette Abildgaard står ikke for tur denne gang, da hun skal på barsel. Så derfor bliver det Jarlov. Og det havde trods alt været for farligt at hente en udefra. Det havde skabt for mange problemer for Pape, siger Hans Engell.
Rasmus Jarlov begyndte sin politiske karriere som borgerrepræsentationsmedlem for de konservative i København. Derudover var han også stedfortræder i Folketinget forud for valget i 2015.