Annonce:
Annonce:

Ny partileder svinede Stampe: Nu fortsætter krigen

Nye Borgerliges partiformand har kaldt Zenia Stampe for spejlblank efter hendes optræden i Deadline fredag aften. Nu fortsætter krigen på Facebook

Zenia Stampe og Pernille Vermund er røget i totterne på hinanden (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO)
Zenia Stampe og Pernille Vermund er røget i totterne på hinanden (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

På Facebook er der åben krig mellem De Radikales, Zenia Stampe, og Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund.

Og nu har den taget en ny drejning. Efter at have talt med Ekstra Bladet lagde Zenia Stampe følgende på sin Facebook-side:

Men der gik ikke lang tid, før Pernille Vermund igen blandede sig.

- Zenia, du og dine kollegaer er ansvarlige for udviklingen i vores samfund. At bekæmpe højrefløjen er symptombehandling og i bedste fald spild af tid, i værste fald mere ødelæggende end gavnligt, skriver Pernille Vermund blandt andet.

Artiklen fortsætter under billedet

Ny partileder sviner Zenia Stampe: 'Du er spejlblank'

'Du er spejlblank'
Hele balladen startede efter Zenia Stampes besøg i DR-programmet Deadline fredag aften. Her forklarede R-politikeren, at hun ville bekæmpe ekstrem og voldelig nationalisme på højrefløjen.

Annonce:

Men det fik Pernille Vermund til at uddele borgerlige tæsk til den netop tilbagevendte folketingspolitiker, og på Facebook giver hun Zenia Stampe en solid sviner.

- Shit, hun er spejlblank!!! Hun er mere bange for demokratiske partier end for IS.

 

Og de hårde angreb stopper ikke her:

- Når jeg lytter til Zenia Stampe, så tænker jeg altid på det, som mine drenge kalder 'omvendtsdag'. Og så giver det hele pludselig mening.

Efterfølgende talte Ekstra Bladet med Zenia Stampe, der ikke havde meget til overs for sin politiske kollegas kommentar.

- Det er så lavt, at jeg ikke gider kommentere det, siger Zenia Stampe til Ekstra Bladet.

Men hun påpeger, at hun mener, at Pernille Vermund har et stort problem.

- Jeg mener, at det er en stor del af problemet, at hun ikke gider tage afstand fra de voldelige højreorienterede ekstremister. Er det fordi, at hun ikke anerkender problemer. Det undrer mig, at en borgerlig politiker er så naiv, at hun tror, at man bare kan fortie truslerne fra højrefløjen. Det er ryster mig faktisk, siger Zenia Stampe til Ekstra Bladet.

Annonce:

'Ufattelig Virkelighedsfjern'
Ekstra Bladet har lørdag morgen talt med Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund, der holder fast i, at Zenia Stampes optræden på landsdækkende TV var spejlblank.

- Hvorfor mener du, at hun er spejlblank?

- Det kommer jo helt tydeligt frem i starten af Deadline, hvor hun bliver præsenteret for en graf, der viser de store udfordringer med islam, og hvor få udfordringer, der er med højreekstremister. Hun har jo slet ikke forstået, hvad der foregår, og hvad der optager befolkningen, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

- Mener du virkelig, at hun er spejlblank?

- Ja, du skal ret bevidst sætte kikkerten for det blinde øje, hvis ikke du ser de store udfordringer, som samfundet står over for. I stedet fører hun værdipolitik, som handler om at bekæmpe demokratiske partier. Når man går efter islamistiske ekstremister, så går man efter folk, der vil indføre en lovreligion. Det er jo helt fundamentale modsætninger.

Surprise: Zenia forsvarer DF'er der ikke aner hvad BNP er

Annonce:

- Det er ved gud ikke, fordi jeg mener, at vi skal så langt ud på højrefløjen, som nogle af de ekstreme partier er. Men hvis man har demokratisk opbakning til et parti, uanset hvad det står for, så længe det holder sig inden for lovens rammer, så er det en del af partiets spillerregler. Derimod er det noget helt andet, hvis man vil indføre en alternativ lovgivning på dansk jord, der handler om stening og at man ikke må blive skilt fra sin mand. Det er for mig bekymrende, at man som folkevalgt politiker, der har lagt hånden på grundloven, ikke ser den forskel, siger Pernille Vermund.

- Så du mener ikke, at du er for hård ved hende?

- Nej, jeg mener, at hun får koblet en række ting sammen, at det er så virkelighedsfjernt, at man skulle tro, at det var løgn, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige er et nystiftet parti, der ifølge sit principprogram vil forene klassisk konservativ politik med en borgerlig økonomisk politik. Partiet er fortsat ikke opstillingsberettiget, men arbejder på at få indsamlet de 20.000 underskrifter, der skal til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: