Annonce:
Annonce:

Ny partileder sviner Zenia Stampe: 'Du er spejlblank'

Sent fredag aften var den radikale politiker Zenia Stampe i Deadline. På Facebook bliver hun svinet til af Nye Borgerliges formand Pernille Vermund for sin optræden

Annonce:
Følg Politik

Nye Borgerlige er den nye dreng i den politiske klasse. Og det er tilsyneladende en bramfri og fræk en af slagsen.

Fredag aften var Zenia Stampe et smut i Deadline i sin nye rolle som værdiordfører for De Radikale. Her forklarede R-politikeren, at hun ville bekæmpe ekstrem og voldelig nationalisme på højrefløjen.

Men det fik Pernille Vermund til at uddele borgerlige tæsk til den netop tilbagevendte folketingspolitiker, og på Facebook giver hun Zenia Stampe en solid sviner.

- Shit, hun er spejlblank!!! Hun er mere bange for demokratiske partier end for IS.

2016-04-02 07_28_01-Pernille Vermund – Google Chrome.png 

Og de hårde angreb stopper ikke her:

- Når jeg lytter til Zenia Stampe, så tænker jeg altid på det, som mine drenge kalder 'omvendtsdag'. Og så giver det hele pludselig mening.

2016-04-02 07_30_14-Pernille Vermund – Google Chrome part 2.png

Annonce:

'Ufattelig Virkelighedsfjern'
Ekstra Bladet har lørdag morgen talt med Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund, der holder fast i, at Zenia Stampes optræden på landsdækkende TV var spejlblank.

- Hvorfor mener du, at hun er spejlblank?

- Det kommer jo helt tydeligt frem i starten af Deadline, hvor hun bliver præsenteret for en graf, der viser de store udfordringer med islam, og hvor få udfordringer, der er med højreekstremister. Hun har jo slet ikke forstået, hvad der foregår, og hvad der optager befolkningen, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

- Mener du virkelig, at hun er spejlblank?

- Ja, du skal ret bevidst sætte kikkerten for det blinde øje, hvis ikke du ser de store udfordringer, som samfundet står over for. I stedet fører hun værdipolitik, som handler om at bekæmpe demokratiske partier. Når man går efter islamistiske ekstremister, så går man efter folk, der vil indføre en lovreligion. Det er jo helt fundamentale modsætninger.

Surprise: Zenia forsvarer DF'er der ikke aner hvad BNP er

Annonce:

- Det er ved gud ikke, fordi jeg mener, at vi skal så langt ud på højrefløjen, som nogle af de ekstreme partier er. Men hvis man har demokratisk opbakning til et parti, uanset hvad det står for, så længe det holder sig inden for lovens rammer, så er det en del af partiets spillerregler. Derimod er det noget helt andet, hvis man vil indføre en alternativ lovgivning på dansk jord, der handler om stening og at man ikke må blive skilt fra sin mand. Det er for mig bekymrende, at man som folkevalgt politiker, der har lagt hånden på grundloven, ikke ser den forskel, siger Pernille Vermund.

- Så du mener ikke, at du er for hård ved hende?

- Nej, jeg mener, at hun får koblet en række ting sammen, at det er så virkelighedsfjernt, at man skulle tro, at det var løgn, siger Pernille Vermund.

Stampe: For lavt
Zenia Stampe vendte fredag tilbage til arbejdet i Folketinget efter sin barsel. Hun ønsker ikke at kommentere Pernilles Vermunds beskyldninger om, at hun er spejlblank.

- Det er så lavt, at jeg ikke gider kommentere det, siger Zenia Stampe til Ekstra Bladet.

Men hun påpeger, at hun mener, at Pernille Vermund har et stort problem.

- Jeg mener, at det er en stor del af problemet, at hun ikke gider tage afstand fra de voldelige højreorienterede ekstremister. Er det fordi, at hun ikke anerkender problemer. Det undrer mig, at en borgerlig politiker er så naiv, at hun tror, at man bare kan fortie truslerne fra højrefløjen. Det er ryster mig faktisk, siger Zenia Stampe til Ekstra Bladet.

Annonce:

Zenia Stampe i modvind: Mente børn i Grand Prix var klædt ud som terrorister

Zenia Stampe mener, at Pernille Vermund som borgerlig også har et ansvar for at sætte en grænse.

- Jeg kan næsten ikke tro, at hun ikke ved, at der er store problemer med højreorienterede ekstremister. Hun burde tage afstand fra alt det had. Jeg tager naturligvis også stor afstand til islamister, og vi skal bekæmpe den voldelige ekstremisme, uanset om den kommer fra mørkemænd eller højrefløjen, siger Zenia Stampe til Ekstra Bladet.

Splittelse i samfundet
Pernille Vermund holder dog fast i, at der er stor forskel på de to problemer.

Annonce:

- Zenia Stampe henviser til et lille demokratisk parti, som ikke en gang er opstillingsberettiget (Danskernes Parti, red.), som hun nu mener dækker 25 procent af den danske befolkning. Det er jo helt åbenlyst, at den højredrejning, der sker i samfundet, er en reaktion på den massive indvandring af mennesker, der splitter vores samfund. Hun symptombehandler i stedet for at tage fat om nældens rod, siger Pernille Vermund.

- Jeg tror ikke, at der er to meninger i Folketinget om, at vi skal bekæmpe ekstremister. Men kan vi ikke gøre begge dele?

Partileder vil have folkeafstemning om dansk EU-medlemskab

- Der er altid en pointe i at sikre, at vi har et samfund uden den store splittelse, som vi har i dag. Men den splittelse kommer i mine øjne i høj grad, fordi politikerne ikke lytter til befolkningen.

- Det store skel mellem livet på Christiansborg og den virkelighed, som befolkningen oplever. Når hun sidder på landsdækkende tv og vil bekæmpe noget, der er demokratiske principper, så er det simpelthen så virkelighedsfjernt, at hun lige så godt kunne gå ind for parkeringsforhold på månen, siger Pernille Vermund

Annonce:

Nye Borgerlige er et nystiftet parti, der ifølge sit principprogram vil forene klassisk konservativ politik med en borgerlig økonomisk politik. Partiet er fortsat ikke opstillingsberettiget, men arbejder på at få indsamlet de 20.000 underskrifter, der skal til.

Racist modtager pengegaver: Når staten knægter danskere

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: