Ny smykke-kolbøtte fra Støjberg: Freder vielsesringe

Asylansøgere må alligevel beholde kostbare smykker med særlig affektionsværdi

DF frygter, at asylansøgerne vil købe smykker for alle deres penge - og så bare påstå, at smykkerne har særlig affektionsværdi. Foto: Philip Davali
DF frygter, at asylansøgerne vil købe smykker for alle deres penge - og så bare påstå, at smykkerne har særlig affektionsværdi. Foto: Philip Davali

Udlændingeminister Inger Støjberg slår endnu en kolbøtte i sagen om asylansøgeres smykker og andre værdigenstande. Nu ændrer hun for anden gang på få dage regeringens omstridte planer om, at 'vende bunden i vejret' på asylansøgerne ved grænsen. Det skriver dr.dk.

Fredag aften ændrede Støjberg forslaget, så der kun kunne beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de havde en værdi til langt over 10.000 kroner.

Det fik Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Konservative på banen med krav om ændringer, og nu justerer ministeren så yderligere i forslaget.

Det er nu helt udelukket, at politiet kan beslaglægge 'genstande med en særlig affektionsværdi' - uanset værdien af de genstande, skriver dr.dk.

Ifølge DR Nyheder er der flertal for det ændrede lovforslag, som førstebehandles i morgen. Både Socialdemokraterne og de Konservative vil ifølge DR stemme for ændringerne.

Se også: Støjberg tredobler beløbsgrænse i smykkeforslag

Regeringen vil fortsat lade politiet beslaglægge 'genstande af større økonomisk værdi', selvom de overstiger 10.000 kroner. Blot ikke genstande som har en særlig affektionsværdi for asylansøgerne.

Kontanter over 10.000 kroner skal politiet stadig kunne beslaglægge i henhold til en vejledning, som nu skal laves i samarbejde mellem Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen, skriver dr.dk.

Se også: DF underkender Støjbergs ændringer i smykkelovforslag

På et pressemøde tidligere i dag kaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) planerne om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, for 'det mest misforståede lovforslag i danmarkshistorien'.

I december var Støjberg i Ekstra Bladets studie for at forsvare forslaget om at tage værdigenstande fra flygtninge. Det endte med at gå heftigt for sig. Se med her.

312 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere