Ny udvikling i svindel-sagen: Politiet beslaglægger luksusbil

Den svindel-sigtede Britta Nielsens  værdier beslaglægges på stribe

Ny udvikling i svindel-sagen: Politiet beslaglægger luksusbil

Det er ikke kun i Danmark Britta Nielsen købte dyre biler. Tidligere er det kommet frem, hvordan Britta brugte mange penge i Sydafrika. Ekstra Bladets udsendte i Sydafrika fortæller mere om sagen her

Politiet har beslaglagt en sort Range Rover Sport i svindelsagen mod efterlyste Britta Nielsen.

Det bekræfter Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet (SØIK) over for Ekstra Bladet.

Beslaglæggelsen fandt ifølge Ekstra Bladets oplysninger sted i parkeringskælder på Ben Websters vej i Københavns Sydhavn 19. oktober.

En kørsel i Motorregistret viser, at den beslaglagte firehjulstrækker er fra 2013, hvor den sigtede Britta Nielsen købte samme model, farve og årgang for omkring en million kroner hos British Motorgroup i Birkerød.

Samme år som Britta Nielsen købte Range Roveren, er hun ifølge politiet mistænkt for at svindle for 15,4 millioner kroner.

Det var en Range Rover identisk med den på billedet, som politiet i fredags beslaglagde i svindelsagen. PR-FOTO
Det var en Range Rover identisk med den på billedet, som politiet i fredags beslaglagde i svindelsagen. PR-FOTO
 

Da politiet i fredags sendte Falck ud for at hente Range Roveren var der ikke gæld i bilen, der har kørt 70.000 km. Men det var dog ikke Britta Nielsen, der stod som ejer af firehjulstrækkeren.

To dage efter politianmeldelsen af Britta Nielsen blev den nu konfiskerede Range Rover omregistreret, viser Skats Motorregister. Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den nye ejer.

Meget tyder på, at Britta Nielsen har en forkærlighed for store biler. Særligt de klassiske Range Rovere, som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, at hun også har købt i Sydafrika.

Købte to i Afrika og en i Danmark: Britta elskede firehjulstrækkere

Beslaglæggelsen af bilen kommer i kølvandet på, at Ekstra Bladet i går kunne afsløre, at politiet havde beslaglagt endnu en ejendom i sagen

Flere beslaglæggelser

Ejendommen – som er en dansk andelsbolig – tilhører en af de to navnebeskyttede kvinder, som er blevet sigtet i sagen for ’hæleri af særlig grov beskaffenhed’.

Strammer nettet om Britta: Politiet beslaglægger ny bolig i svindelsagen

Det betyder, at de to kvinder er mistænkt for at have fået del i udbyttet af svindlen, som den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er eftersøgt for via Interpol.

En navnebeskyttet mand er ligeledes sigtet for hæleri i samme sag. Ifølge den sigtedes advokat, Henrik Dupont Jørgensen, bor den mistænkte mand meget langt væk fra Danmark.

Den beslaglagte andelslejlighed er ifølge tinglysningen ikke behæftet med gæld. Boligen er på cirka 75 kvadratmeter. Den anslåede salgsværdi fremgår dog ikke af dokumenterne fra Tinglysningsretten.

Beslaglæggelse

Politiet må kun kun foretage beslaglæggelse, såfremt vedkommende er mistænkt.

Når politiet foretager beslaglæggelse, vil det som oftest være i forbindelse med efterforskningen af en sag. I et sådan tilfælde, er der tale om et tvangsindgreb, hvorfor politiet skal være i besiddelse af en dommerkendelse, som er en godkendelse fra retten til at foretage indgrebet.

Politiet kan dog foretage beslaglæggelse uden rettens godkendelse i tilfælde, hvor ”øjemedet” med beslaglæggelsen, altså grunden til den, ellers ville forspildes, såfremt politiet skulle afvente en dommerkendelse.

Når politiet foretager en beslaglæggelse, mister man råderetten.

Kilde: ADVOKATFIRMAET SMAJIC

Men tilsvarende andelsboliger i samme område – nogle kilometer fra Britta Nielsens allerede beslaglagte villa i Hvidovre – har de senere år været sat til salg i et prisspænd fra 550.000 til over en million kroner.

Tidligere har Ekstra Bladet også beskrevet, at politiet har beslaglagt Britta Nielsens villa på Hvidovrevej og en ødegård i Sverige.

Sydafrikansk politi-minister: Vi vil arbejde hårdere på at finde Britta

Derudover er der blevet beslaglagt 238.748 kroner på den 64-åriges bankkonto samt en kapitalpension på 231.269 kroner og en ratepension på 234.834 kroner.

Vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein har tidligere oplyst, at politiet også har beslaglagt biler. Men vil dog ikke oplyse hvor mange.

Det år – hvor den navnebeskyttede, hæleri-mistænkte kvinde tilflyttede den nu beslaglagte lejlighed – svindlede Britta Nielsen ifølge politiets sigtelse for cirka 10 millioner kroner. Som særlig betroet medarbejder i Socialstyrelsen godkendte hun satspulje-projekter og udbetalte også pengene målrettet samfundets svageste.

Få overblikket: Den store svindelsag

Over en årrække – fra 2002 til 2018 – lykkedes det tilsyneladende en central medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, at flytte ikke mindre end 111 millioner kroner fra styrelsens kasser til sine egne lommer.

I styrelsen har Britta Nielsen blandt andet været ansvarlig for satspuljen, der er penge øremærket til særligt udsatte grupper i samfundet.

Britta Nielsen blev politianmeldt 25. september 2018 – mistænkt for groft underslæb.

Allerede i begyndelsen af september - da jorden begyndte at brænde - stoppede Britta Nielsen med at komme på sit arbejde og er formentlig rejst til udlandet. Hun fik dermed tre ugers forspring. Tiden blev blandt andet brugt på at få penge i kassen ved at sælge to biler; en VW Touran og en Range Rover.

Politiet har efterlyst den 64-årige kvinde i hele verden via Interpol.

Sø -og Handelsrettens skifteret har 4. oktober 2018 taget Britta Nielsen under konkursbehandling, da hun er blevet erklæret personlig konkurs.

Herefter har en kurator beslaglagt huset i Hvidovre, en ødegård i Sverige, en bankkonto med 238.748 kroner og to pensionsopsparinger med i alt 466.000 kroner.

Britta Nielsens datter ejer to virksomheder i henholdsvis Holland og Tyskland. Virksomhederne har at gøre med køb og salg af heste.

Ekstra Bladet har afsløret, at Britta Nielsen har investeret millioner af kroner i safariejendomme og jordbesiddelse i Sydafrika med sin søn. De har desuden købt to firehjulstrækkere i Sydafrika og en i Danmark. Derudover har Britta Nielsen købt diamanter og dyre guldsmykker i landet.