Ny Venstre-kampagne går i kødet på Helle

Blot en time inden de to statsministerkandidater mødes i en ny duel, lancerer Venstre en hårdhændet kampagne, der spiller på Thornings tidligere valgløfter

'Kan du huske sidste valg? Nu lover de igen'.

Sådan skriver Venstre med store bogstaver i en netop lanceret valgkampagne søndag aften. En kampagne, som går i flæsket på Thorning og den nuværende regerings manglende indfrielse af en række valgløfter fra valget i 2011.

- Vi vil føre en positiv valgkamp, sagde Lars Løkke ellers til BNB i maj, da han blev spurgt, om han ville love, at Venstre ikke ville lave skræmmekampagner mod den nuværende regering.

Nu sker det dog alligevel, og lanceringen af Thornings troværdighed er en realitet, som man blandt andet kan se øverst her på ekstrabladet.dk.

 LIVE: Nu vil Løkke slagte Thorning

'Ikke en skræmmekampagne'
Ekstra Bladet har spurgt Venstres politiske håb Søren Gade om, hvorfor de har udarbejdet en kampagne, der går så hårdt mod regeringen og Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har behov for at fortælle borgerne, hvad der blev lovet i 2011, og hvad der rent faktisk er blevet gennemført. Derfor laver vi den her kampagne, som jeg faktisk ikke synes er en skræmmekampagne, hvis man sammenligner med dem, der er lavet mod Lars Løkke.

- Men er det ikke lidt paradoksalt, at I spiller på troværdighed, når Helles troværdighed ifølge målinger ligger betydeligt højere end Løkkes?

- Jo, jeg anerkender, at Helles troværdighed er højere end Lars'. Den kampagne, man har kørt mod ham, har åbenbart virket. Men vi vil ikke lave en kampagne, der kører på hendes person. Vi vil bare vise, hvad der er sket i forhold til det, der blev lovet.

- Så nu spiller I på troværdighed. Er det troværdigt at bruge et eksempel i en valgkamp, som ikke er dokumenteret, som Løkke gjorde det med Panorama?

- Jeg vil lægge mig blankt ned og sige, at dokumentationen kom for sent i det tilfælde. Det kunne vi ikke levere så hurtigt, som vi burde, og derfor kørte den af sporet. Men vi kan være den her kampagne bekendt, fordi den ikke er går direkte mod en persons troværdighed.

- Hvis Venstre kommer i regering efter valget, så betyder den her kampagne vel, at vi kan tro på alt, hvad I lover nu?

- Hvis vi kommer i regering, og der ikke er noget, der bliver overholdt, så vil det ikke være så meget, som alle de løfter, der er brudt fra regeringens side nu. DNA'et i Venstre er at holde, hvad vi lover, og vi vil have troværdigheden tilbage blandt politikerne, siger Søren Gade til Ekstra Bladet.

137 kommentarer
Vis kommentarer