Nydanskere skovlede DF-flæsk

Nye danske statsborgere blev i dag budt velkommen på Christiansborg. Her valgte DF at servere stegt flæsk til de nye danskere

Der var rift om den stegte flæsk (Foto:Privatfoto)
Der var rift om den stegte flæsk (Foto:Privatfoto)

Da Christiansborg søndag eftermiddag var fyldt med nye danske statsborgere i anledning af den årlige statsborgerskabsdag, var Folketingets partier også mødt op for at tage i mod de mange fremmødte, der har fået dansk statsborgerskab det seneste år.3

Partierne tog på forskellig vis imod nydanskerne.

Her skilte Danske Folkeparti sig ud, da partiet i anledningen af dagen havde valgt at byde de nye danskere velkomne med svin i rigelige mængder.

Det fik nogen af de fremmødte nydanskere til at rynke på næsen, men det generer ikke Dansk Folkepartis, Martin Henriksen, der bød de nye danskere velkomne til Dansk Folkeparti i forbindelse med arrengementet.

Martin Henriksen bød de nye danske statsborgere velkomne med svin i lange baner (Foto: Jens Dresling)
Martin Henriksen bød de nye danske statsborgere velkomne med svin i lange baner (Foto: Jens Dresling)
 

- Vi tænkte, det ville være sjovt, at præsentere dem for den danske nationalret. Dybest set kan jeg ikke forstå, at nogen kan blive provokeret af et stykke mad. Det er en sjov krog med et glimt i øjet at præsentere dem for DFs-værdier og samtidig gøre lidt grin med os selv, lyder det fra udlændingeordføreren til Ekstra Bladet.

Han røber, at der blev hurtigere udsolgt af de sprød stegte stykker svin, end man havde regnet med.

- Det er en del af dansk kultur. Man kan spise det eller lade vær, men jeg synes det klæder os at gøre opmærksom på, hvad der er danske kultur.

- Det er ingen hemmelighed, at vi mener, at de andre partier er lidt for rundhåndede med det danske pas. Det vil vi gerne lave om på. Men i dag vælger vi at tage det med et smil, og byder de nye statsborgere velkommen med et stykke dansk madkultur. Så håber vi, at valget snart kommer, så vi igen kan stramme kravene, siger han.

- Er i ikke med til at fremmedgøre nogen, flertallet har besluttet har gjort sig fortjent til et statsborgerskab?

- Hvis der ikke skal mere til for at man føler sig stødt og føler sig fremmedgjort, så står det skidt til. Hvis der ikke skal mere til for at folk bliver forargede og fornærmede, så bør man kigge lidt på sig selv. Man skal tage det med et glimt i øjet og smil på læben. Det var jo ikke sådan, at vi stod som en flok sure gamle mænd og sagde 'spis det', lyder det fra Martin Henriksen.

Er det i orden, at Dansk Folkeparti bød de nye danske statsborgere velkommen med stegt flæsk?

1 af 2 Martin Henriksen bød de nye danske statsborgere velkomne med svin i lange baner (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Der var rift om den stegte flæsk (Foto:Privatfoto)
265 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere