Annonce:
Annonce:

Nye Borgerlige bløder medlemmer: 500 skredet på én uge

Nedsmeltningen hos Nye Borgerlige viser sig tydeligt i partiets medlemstal den seneste uge

- Jeg kan godt forstå, hvis der er danskere, der tænker, at 'hvad er det, der foregår', lød det fra Pernille Vermund tidligere på ugen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
- Jeg kan godt forstå, hvis der er danskere, der tænker, at 'hvad er det, der foregår', lød det fra Pernille Vermund tidligere på ugen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Nedturen fortsætter hos Nye Borgerlige.

Siden folketingsvalget i november sidste år har partiet mistet cirka 2000 medlemmer, men hele 500 af dem er faldet fra alene i den seneste uge, skriver DR.

Medlemsflugten skyldes ifølge kredsformændene frustration over de personsager, der har skabt problemer i partiet i den seneste tid.

Ikke mindst balladen om Lars Boje Mathiesen, der blev afsat som formand efter kun en måned på posten og ekskluderet af hovedbestyrelsen.

Det skete, fordi han ifølge dem stillede helt 'uhørte' og 'abnorme' krav om at få overført partimidler til sin private konti. Noget, som Boje ikke selv kan genkende udlægningen af.

At balladen om Boje har smittet af på udmeldelserne, mærker man særligt i Aarhus-kredsene, hvor Lars Boje Mathiesen selv var opstillet.

Annonce:

- Vi har mistet en fem-ti procent af vores medlemmer hen over weekenden. De har været vrede og skuffet over, hvordan fyringen af Lars Boje Mathiesen er forløbet, siger Peter Schou, formand for Aarhuskredsene, til DR.

Fire af de 500 medlemmer er byrådsmedlemmer. Derudover dækker tallet også over medlemmer, som partiet selv har ekskluderet, skriver DR.

Siden folketingsvalget er Nye Borgerliges folketingsgruppe blevet halveret fra seks til tre. Mette Thiesen og Mikkel Bjørn er begge skiftet til Dansk Folkeparti, mens Lars Boje Mathiesen indtil videre sidder som løsgænger.

Tilbage i gruppen sidder Pernille Vermund, der nu igen vil være partiets formand, samt Peter Seier Christensen og Kim Edberg Andersen.

Her kan du komme tættere på Pernille Vermund og finde ud af, hvad der fik hende til at tænke 'Fuck, hvad har jeg gjort?'.

Ole Birk Olesen har en ulovlig elevator i sin ejendom, som han igennem sit arbejde i Folketinget i årevis har forsøgt at gøre lovlig. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: