Annonce:
Annonce:

Nye Borgerlige går på jagt efter 70.380 vælgererklæringer

Det kræver vælgererklæringer i massevis eller plads i Folketinget, hvis Nye Borgerlige skal deltage i EU-valg

Annonce:
Følg Politik

Nye Borgerlige er blevet godkendt af Valgnævnet til at kunne opstille som parti ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj 2019.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Men selv om valgorganet har godkendt partiets ansøgning, er der et stykke vej, før partiet kan blive opstillingsberettiget.

Da Nye Borgerlige ikke sidder i Folketinget, skal der indsamles vælgererklæringer svarende til to procent af samtlige gyldige stemmer ved det senest afholdte folketingsvalg.

Partiformand Pernille Vermund skal således på jagt efter mindst 70.380 vælgererklæringer, før partiet har grønt lys til at deltage i europaparlamentsvalget.

Erklæringerne skal tilmed ligge klar senest otte uger før valgdagen.

Det er op ad bakke, erkendte Pernille Vermund, da hun 9. januar blev spurgt af DR Nyheder.

Annonce:

- Ej, jeg vil nok sige, at der skal mere end almindeligt held og opbakning til at få dem ind. Men nu giver vi det en chance, lød det fra Vermund.

Der er også en anden mulighed, der kan gøre jagten på de 70.380 vælgererklæringer overflødig.

Hvis der bliver afholdt folketingsvalg senest seks uger inden valget 26. maj, og Nye Borgerlige bliver valgt ind, får partiet automatisk ret til at stille op til valget til Europa-Parlamentet.

Det forudsætter, at folketingsvalget afholdes senest 14. april. Da der normalt er i hvert fald tre ugers valgkamp, skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i det tænkte scenarie således trykke på valgknappen senest 24. marts.

Overskriften for Nye Borgerliges EU-politik er ifølge partiets hjemmeside, at Danmark skal ud af EU.

- Vi støtter de britiske EU-modstandere og er klar til sammen med Storbritannien at melde Danmark ud af EU og søge en løsere tilknytning i lighed med Schweiz, fremgår det af hjemmesiden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: