Nye fly-bilag: Du glemte noget, Løkke

Udturs-druk: Løkke har forklaret, at der blev drukket vin på flyveren om aftenen på vej hjem fra udlandsmøder. Men bilag fortæller en anden historie

Alkohol-servering om bord på Forsvarets Challenger-fly i Løkkes statsministertid har et noget andet omfang, end hovedpersonen selv giver udtryk for.

Efter Ekstra Bladet har afsløret, at der blev faktureret anseelige mængder alkohol på flyvningerne med Løkke, har Venstre-formanden givet følgende version af sagen:

’I statsministeriet har vi aldrig drukket i arbejdstiden! Men ja, når vi har siddet på et fly om aftenen på vej hjem fra et møde i udlandet, så har vi både fået mad og et par glas vin,’ har Løkke skrevet på sin Facebook-profil.

Løkke om bord på Challenger-flyet. (Foto: Polfoto) Politik Løkkes Challenger-fly: Flyvende kontor - og værtshus

Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at der også ifølge bilaget er serveret alkohol i Challenger-flyet på udrejsen til et vigtigt møde i Bruxelles.

Og når der blev serveret alkohol om bord på Forsvarets fly, så var det fordi, Løkke havde besluttet, at det skulle være sådan. Det har flere embedsmænd samstemmende sagt til Ekstra Bladet.

Lars Løkke Rasmussen ses her ombord på Forsvarets Challenger-fly. (Foto: Jan Sommer) Politik Se Løkke-bilagene: Flydruk i arbejdstiden

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto) Dansk politik - 3. mar. 2015 - kl. 11:59 Løkke besøgte Putin: 33 genstande i flyet

Foto: Ernst van Norde Dansk politik - 3. mar. 2015 - kl. 06:00 Løkke fejrede topmøde på flyet: Fem flasker vin og seks øl

18 genstande
Konkret er der blevet faktureret tre flasker vin - svarende til mindst 18 genstande - i forbindelse med Løkke og hans stabs halvanden time lange rejse til Bruxelles d. 17. juni 2009.

Her skulle Løkke senere samme dag underskrive en energiaftale sammen med andre spidser fra landene omkring Østersøen. Blandt de andre underskrivere var Sveriges daværende statsminister Frederik Reinfeldt samt EU’s daværende kommissionsformand Jose Manuel Barroso.

At vinpropperne vitterlig er sprunget på rejsen til Bruxelles understreges af en udtalelse, som Forsvarsministeriet har givet til Ekstra Bladet. Her fremgår det, at det var åbne flasker vin, som blev faktureret i forbindelse med Challenger-rejserne.

’Brugerne blev bl.a. faktureret for den del af den medbragte forplejning, der ikke kunne anvendes på efterfølgende flyvninger, enten pga. begrænset holdbarhed, eller fordi der f.eks. var tale om åbnede, men ikke nødvendigvis konsumerede flasker vin’, lyder det i den officielle udtalelse.

Af udgiftsbilagene for udrejsen til Bruxelles fremgår det ikke, hvor meget vin den enkelte af de ni deltagere plus to livvagter har indtaget.

Seks flasker hjem
Da Løkke og hans stab vendte hjem fra Bruxelles to dage senere, var der også vin på menuen.

Her var der tale om seks fakturerede flasker til 13 personer plus livvagter. På hjemturen havde Løkke blandt andet fået følgeskab af udenrigsminister Per Stig Møller.

Ekstra Bladet har endnu en gang forsøgt at få fat i Lars Løkke, så vi kan høre ham til både disse forhold og en række andre.

Men hans spindoktor Christian Hüttemeier skriver i en sms:

’Lars Løkke har ikke mulighed for at udtale sig’.

Da Ekstra Bladet spørger Christian Hüttemeier, hvorfor Lars Løkke ikke kan udtale sig, svarer han ikke.

541 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere