Nye misvisende corona-tal: 40 procent indlagt med noget andet

Spritnye tal viser, at 40 procent af Region Syddanmarks corona-indlagte har det som en bi-diagnose

På landets hospitaler er der onsdag 784 coronaindlagte patienter. Det er 10 færre end tirsdag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
På landets hospitaler er der onsdag 784 coronaindlagte patienter. Det er 10 færre end tirsdag. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

40 procent.

Så mange af Region Syddanmarks coronaindlagte havde covid-19 som en såkaldt bidiagnose. Det oplyser Region Syddanmark til Ekstra Bladet.

Helt konkret var 41 ud af regionens 100 indlagt med noget andet en coronavirus, selv om de tæller med i statistikken over coronaindlagte, som SSI hver dag sender ud.

10 af de 41 patienter er indlagt på en psykiatrisk afdeling, oplyser Region Syddanmark yderligere, ligesom de håber at kunne være klar på en bedre løsning i fremtiden. Så vi får et mere retvisende billede.

’Regionen arbejder på en løsning, der giver et samlet overblik, som kan trækkes centralt fra. Den løsning kommer i løbet af den kommende uges tid,’ oplyser de til Ekstra Bladet.

Hver fjerde i Hovedstaden
Ekstra Bladet har også fået Region Hovedstadens seneste nye tal. Her fremgår det, at der 2. januar i alt var 230 patienter indlagt med covid-19 på regionens hospitaler. 63 af dem havde coronavirus som bidiagnose.

Region Hovedstaden understreger dog, at der kan ske efterregistrering af diagnoser og indlæggelser som kan give ændringer til tallene, og de seneste dage vil ikke være færdigregistreret og dermed ikke helt retvisende

Hverken Region Sjælland, Region Midtjylland eller Region Nordjylland har mulighed for at trække data for deres indlagte og henviser til SSI.

Artikel fortsætter under billedet ...

Her ses udviklingen af coronaindlagte den seneste måned. Fordelt på hoveddiagnose og bidiagnose. Foto: Region Hovedstaden.
Her ses udviklingen af coronaindlagte den seneste måned. Fordelt på hoveddiagnose og bidiagnose. Foto: Region Hovedstaden.
 

Lundgren: - Har påpeget det siden april
Ekstra Bladet har tidligere talt med professor Jens Lundgren, der mente, at det sætter os i en dårlig situation, når vi ikke kan overvåge tallene mere præcist.

- Jeg og andre har påpeget siden april 2020, at der ikke er styr på, hvad folk er indlagt med, og nu er vi i slut-december 2021 og har virkelig, virkelig brug for de tal, sagde han til Politiken.

Artikel fortsætter under billedet ...

 

Ullum: Ikke misvisende
Selv om SSI-direktør Henrik Ullum før nytår lovede, at der ville komme nye tal, så eksempelvis patienter på en psykiatrisk afdeling ikke tæller med, mener han ikke, at tallene er misvisende.

- Vi kan bruge dem til at lave en sum af, hvor mange der kommer ind på vores sygehuse og belaster sygehusene, siger han.

- Det er klart, at dem, der er syge af corona, tager flest kræfter - især hvis de skal på intensiv eller i respirator, siger Henrik Ullum til DR og henviser til, at alle med en positiv coronatest på hospitalerne belaster sygehusene mere, fordi de skal isolation osv.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør ugens afsnit af Ingen kommentarer, hvor vi spørger Socialdemokratiet, hvad der skal til, før samfundet bliver genåbnet

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.