Annonce:
Annonce:

Nye skatte-logoer kræver 113 fuldtidsansattes arbejde på et år

Intern mail afslører, at syv nye skattestyrelser er på vej med dyre logoer og kommunikationsmateriale

Skats nuværende logo. Foto: Philip Davali
Skats nuværende logo. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Politik

Omdannelsen af Skat til syv nye styrelser bliver en dyr fornøjelse for det plagede skattevæsen, der har været igennem den ene skandale efter den anden.

En intern mail fra en kontorchef i Skat afslører, at det vil koste mange millioner kroner at få indført nye logoer på tværs af det reorganiserede Skat, som i fremtiden bliver splittet op i syv styrelser. Det skriver BT mandag.

Af emailen fremgår det, at det vil koste hele 113 årsværk - eller hvad der svarer til 113 fuldtidsansattes arbejde på et år - at få skabt og implementeret de nye logoer på tværs af alle systemer i skatteforvaltningen i Danmark samt i alt kommunikationsmateriale.

De syv nye styrelsers logoer findes allerede og kan ses på hjemmesiden fraentilsyv.dk. Screendump: Skatteministeriet
De syv nye styrelsers logoer findes allerede og kan ses på hjemmesiden fraentilsyv.dk. Screendump: Skatteministeriet
 

Sigtet for millionsvindel er tidligere ansat i Skat

Jensen under anklage: Pralede med slagtning af Skat

Annonce:

I emailen fremgår det ifølge BT, at 'når vi går over til nyt skattevæsen, skal vi som bekendt have nye logoer og ny identitet, og det kommer til at omfatte et stort ændringsarbejde både i alle vores løsninger og al kommunikationsmateriale'.

Samtidig står det klart, at meget af arbejdet skal foretages af eksterne konsulenter, som er dyrere end almindeligt ansatte.

På Christiansborg er tålmodigheden med Skat til at overse. Og meldingen om den ekstremt dyre logo- og identitetsændring bliver mødt med undren hos flere partier.

- Det virker ekstremt, at man bruger så mange penge på det her. Der er mere brug for ekstra medarbejdere. Jeg håber, at ministeren vil stå på mål for den her prioritering. Det må være det absolut mindste, man må forlange af regeringen, når de sætter sådan et stort projekt i søen, siger Socialdemokratiets fungerende politiske ordfører, Benny Engelbrecht til avisen.

Allerede klar
De ny logoer er allerede produceret og kan ses her. Det er ifølge Skatteministeriet implementeringen af dem, der kommer til at kræve mange ressourcer.

Annonce:

Skatteministeriet forklarer i en skriftlig besked til Ekstra Bladet, at der findes flere hundrede systemer, som skal omstilles til Skats nye udseende, for at myndigheden kan være helt sikker på at henvende sig til borgerne med visuelt korrekte og dermed juridisk bindende breve og meddelelser:

'Skatteforvaltningen har i dag flere hundrede systemer, hvor en del er borger- og virksomhedsvendte og en del er interne systemer. Der er på den baggrund af der foretaget en yderligere opdeling mellem såkaldt kritiske tilretninger, nødvendige tilretninger og  mindre vigtige tilretninger. De kritiske tilretninger omfatter produkter og systemer, hvor det er helt afgørende, at de fremstår med korrekt logo og myndighedsangivelse, da det i modsat tilfælde kan betyde, at der træffes en afgørelse, der ikke er juridisk bindende (ugyldige afgørelser)', oplyser Skatteministeriet til Ekstra Bladet.

Det præcise tal for, hvor mange årsværk den nye visuelle identitet kræver, kendes endnu ikke. Men det vil ifølge Skatteministeriet blive 'genbesøgt flere gange, når fx de systemmæssige tilretninger er kortlagt mere dybdegående.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: