Nye spor i EU-skandale: Her er Messerschmidts sydlandske venner

EU's svindel-efterforskere pudser også politiet på Dansk Folkepartis søster-partier i Grækenland og Italien

De græske politikere, Nicolas Salavrakos og Niki Tzavela, havde begge topposter i Meld og Feld, hvor de arbejdede tæt sammen med Messerschmidt. Privatfoto
De græske politikere, Nicolas Salavrakos og Niki Tzavela, havde begge topposter i Meld og Feld, hvor de arbejdede tæt sammen med Messerschmidt. Privatfoto

Den formodede svindel med EU-midler i Meld og Feld trækker spor til flere europæiske lande. Det oplyser EU's antisvindelenhed, Olaf, der ikke blot har overdraget sagen om Morten Messerschmidts skandaleramte organisationer til Bagmandspolitiet i Danmark.

Også de tilsvarende retslige myndigheder i Grækenland og Italien har fået tilsendt Olafs anbefalinger om retslige skridt, oplyser Olaf’s talsperson, Jana Capello.

Det er altså kun efterforskningen af politikere og partier fra Danmark, Italien og Grækenland, som Olaf indtil nu har efterforsket færdigt og overdraget til de nationale politi- og anklagemyndigheder.

Efterforskningen har ifølge talskvinden trukket i langdrag, fordi Meld og Feld ikke har leveret de bilag, rapporter og anden dokumentation for EU-støttens anvendelse, som Olaf har efterspurgt. Denne dokumentation skal opbevares i fem år og er en forudsætning for at anvende EU-midler.    

Ifølge Jana Capello kører der blandt andet derfor stadig en separat efterforskning mod andre personer eller organisationer med tilknytning til Meld og Feld. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Olaf stadig fokus på bl.a. Polen og Litauen. 

Men netop Grækenland og Italien har leveret nogle af topfigurerne i Meld og Feld gennem årene.

Eksempelvis de tidligere græske Europa-parlamentarikere, Nicolas Salavrakos, tidligere kasserer i Feld - og Niki Tzavela, tidligere formand for Meld samt den italienske Feld-formand, Fiorello Provera.

Fiorello Provera har som Feld-formand været med hele vejen. Nu har Olaf overdraget sagen til de italienske myndigheder. Privatfoto
Fiorello Provera har som Feld-formand været med hele vejen. Nu har Olaf overdraget sagen til de italienske myndigheder. Privatfoto
 

Alle tre har i årevis arbejdet tæt sammen med danske Messerschmidt, som var vicepræsident i Meld, mens Niki Tzavela var formand. Senere overtog Messerschmidt formandsposten - og partifællen, Anders Vistisen blev kasserer.

De to græske politikere tilhører LAOS, som er et ortodokst, nationalkonservativt parti, mens Fiorello Provera tilhører italienske, Lega.

Ekstra Bladet research viser, at de græske politikere eksempelvis har købt politiske foldere i et byggefirma i Athen for ca. 286.000 kroner samt købt it-udstyr for 285.000 kroner i et andet Athen-firma, som ikke har efterladt sig nogle spor.

Fiorello Provera har ifølge Ekstra Bladets oplysninger været formand for Feld lige fra stiftelsen i 2012 til tvangsopløsningen ved årsskiftet 2015-2016.

Italieneren - og DF's nuværende EP-medlem, Peter Kofod Poulsen - var således også en central medspiller, da Morten Messerschmidt i strid med reglerne i sommeren 2015 forsøgte at søge ny EU-støtte via en ny partialliance (AFE) med en tilhørende fond (ECF). (artiklen fortsætter under billedet)

 

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.

Disse afsløringer fik svindelmistanken til at eksplodere

 

DF's sommergruppemøder blev betalt af EU

DF-toppen på sejltur med Aventura på sommergruppemødets anden dag i august 2014. EU-kassen betaler, fordi Morten Messerschmidt har oplyst Europa-Parlamentet, at han holder en Meld-konference i Danmark præcis denne dag.

Læs mere her: Skandale-fond forvandler DF-toppens sommerophold til EU-konference

Foto: Facebook

 

Messerschmidts fond betalte privat kæresterejse for V-minister

Meld-formand, Morten Messerschmidt inviterede sin Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig. Tidligere skatte- og forsvarsminister Peter Christensens rejse blev opført som et officielt arrangement i vennen Morten Messerschmidts skandalefond Meld.

Læs mere her: Ny afsløring: Messerschmidt inviterede Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig

Foto: Jens Dresling/Anthon Unger

 

Gyldent håndtryk: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Året hvor kassen blev tømt: Ansat i omstridte Meld og Feld fik ikke bare et gyldent håndtryk, men også 'bonuser' og ekstra 'honorarer' oven i sin i forvejen høje løn.

Læs mere her: Årsløn som en statsminister var ikke nok

Foto: Privat/Jens Dresling

 

Opfandt EU-konference i København

Messerschmidts fup-nummer: Selv ikke hovedtaleren - tidligere minister Ole Birk Olesen (LA) - vidste, at han talte på en 'Meld-konference'.

Læs mere her: Ole Birk havde aldrig hørt om Meld

Foto: Jens Dresling/Joachim Adrian/Rasmus Flindt Pedersen

 

Kuglepenne for en halv million er pist væk

Skandalefonden Meld har købt kuglepenne for en halv million kroner. Ingen har imidlertid set en eneste af de 70.000 skriveredskaber.

Minder om Farum: Kuglepenne for en halv million er pist væk

 

Messerschmidts kæmpe-ordre endte hos 'god ven'

Privat sangkammerat skulle lave reklamekampagne for 469.000 kroner bestilt og betalt af skandalefonden Meld.

K-politiker fik halv million i EU-penge med hjælp fra sangkammeraten Messerschmidt

Privatfoto

1 af 3 
2 af 3 Fiorello Provera har som Feld-formand været med hele vejen.
3 af 3 De græske politikere, Nicolas Salavrakos og Niki Tzavela, havde begge topposter i Meld og Feld, hvor de arbejdede tæt sammen med Messerschmidt. Privatfoto
98 kommentarer
Vis kommentarer