Annonce:
Annonce:

Nyforelsket Skatte-Sven om millioner på konto: Det er dyrt at blive skilt

Den svindelsigtede skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen har tidligere forklaret, han var i pengeproblemer som følge af en skilsmisse

Annonce:
Følg Politik

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

– Nej, nej.

Det er en tydeligt berørt hustru til den svindelsigtede Sven Jørgen Nielsen, som Ekstra Bladet møder ved parrets lejlighed.

47-årige O. Nielsen, der har russisk baggrund, flyttede ind i sammen med Sven i den 90 kvadratmeter store lejlighed i en pænere bebyggelse i Helsingborg i 2015, og hun har ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet.

Hendes mand den 68-årig tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen spiller ifølge bagmandspolitiet en vigtig rolle i Danmarkshistoriens største svindelnummer, hvor Skat er blevet frarøvet 12,3 mia. i udbytteskat fra 2012 til 2015.

Udover den sag er han blandt andet også sigtet for en tilsvarende svindel med udbytteskat i 2007 for 37,4 mio. kr., som han nu sidder varetægtsfængslet for.

Annonce:

Sven Jørgen Nielsen kom allerede i myndighedernes søgelys i 2011, da Bagmandspolitiet blev opmærksom på, at han fra 2006 til 2010 havde fået overført omkring to mio. kr. til sin private Nordea-konto fra en medsigtet 46-årig udenlandsdansker via et caribisk skattely.

O. Nielsen gift med Sven Jørgen Nielsen, der er sigtet for skattesvindel. Foto: VIDEOGRAB/MOGENS FLINDT
O. Nielsen gift med Sven Jørgen Nielsen, der er sigtet for skattesvindel. Foto: VIDEOGRAB/MOGENS FLINDT
 

Brugte skattely
Den sag tog Landsskatteretten i 2015 stilling til - uden dog på det tidspunkt at vide noget om, hvorvidt pengene stammede fra decideret svindel. Det viser en udskrift, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. Her lykkedes det ikke Sven Jørgen, at overbevise om, at pengene var et lån og ikke en skattepligtig indkomst.

I stedet bliver det slået fast, at Sven har fået overført de mange penge for løbende at kunne finansiere en nyforelsket Sven og hans nye kones livsstil.

Sven Jørgen Nielsen prøver i retten at forklare, at pengene var et lån, som skulle bruges i forbindelse med en skilsmisse og på at få et nyt liv med nu 47-årige O. Det fremgår af domsudskriften:

Annonce:

’I forbindelse med skilsmissen var klageren bl.a. nødt til at finde et nyt hjem, som han ønskede at etablere sammen med sin nye hustru. Skilsmissen tærede hårdt på klageren såvel økonomisk som følelsesmæssigt’.

I Landsskatteretten kom det også frem, at Sven Jørgen efter skilsmissen i omkring 2006/2007 fandt en mindre lejlighed i Danmark med sin nye kone O., hvorefter parret i januar 2015 rykkede til den nuværende i Helsingborg.

For at bevise sin påstand om, at han skulle opbygge et nyt hjem med O. fremlagde Sven blandt andet også kvitteringer for små 200.000 i retten

Tidslinje: Den vilde svindel-sag

2006: Ifølge Bagmandspolitiet overfører den 47-årige udenlandsdansker 130.000 kr. til Sven Jørgen Nielsens konto i Nordea. Overførslerne fortsætter til og med 2009, så der i alt overføres 1,7 mio. kr. Pengene bliver aldrig selvangivet.

2007: De to sigtede bedrager, ifølge Bagmandspolitiet, statskassen for 37,4 mio. kr. i såkaldt udbytteskat, som i 14 portioner overføres til den 47-åriges caribiske selskab i skattely.

Den 47-årige køber en luksusvilla for 6,1 mio. kr. i en amerikansk sydstat – og begår ifølge Bagmandspolitiet skattesnyd for 716.000 kr., der stammer fra udenlandsk aktieudbytte.

Ifølge Bagmandspolitiets sigtelse fortsætter udenlandsdanskeren med denne praksis til og med 2009. Han underdrager dermed samlet statskassen for 3,3 mio. kr.

2010: Den nu 47-årige bliver udenlandsdansker, flytter til USA og køber en pragtvilla til 13 mio. kr.

2011: Sven Jørgen Nielsen kommer i søgelyset hos Bagmandspolitiet og Skat. Myndighederne har opdaget pengeoverførslerne fra vennen.

2012: Svindlen med udbytteskat tager fart. Den nu 68-årige fortsætter i sit job.

Frem til 2015 bliver den danske stat svindlet for 12,3 mia. kr. af et netværk, hvor den britiske statsborger Sanjay Shah mistænkes som hovedmand.

2013: Skatteankenævnet afgør, at Sven Jørgen Nielsen har ’forsømt at betale skat’ og har handlet ’groft uagtsomt’ med sin private selvangivelse. Alligevel fortsætter han i sit job.

2014: Skat har bedt de amerikanske myndigheder om at opkræve 16,6 millioner kroner hos den 47-årige udenlandsdansker. Han nægter at betale. Året efter rejser han sag ved en amerikansk domstol. Han anfægter, at USA kan opkræve hans skattegæld til Danmark, men taber sagen i 2016.

2015: Sven Jørgen Nielsen flytter til Sverige. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen fra Skatteankenævnet.

I august afsløres det, at Skat er blevet svindlet for 12,3 mia. kr.

Sven Jørgen Nielsen bortvises og sigtes i sagen om udbytteskat.

2016: Sven Jørgen Nielsen afviser i en DR-dokumentar, at han bevidst har medvirket til svindel. Han erkender et venskabeligt forhold til en central person i den store sag om de 12,3 mia. kr.

2017: 23. maj anholdes den 47-årige i Københavns Lufthavn. Tre dage senere anholdes Sven Jørgen Nielsen i Sverige. Begge sidder nu varetægtsfængslet.

2017: Politiken skriver, at Bagmandspolitiet har sigtet to personer med bopæl i USA i sagen om svindel med refusion af udbytteskat for mere end 12 milliarder kroner.

Nyforelsket
Men Landsskatteretten køber ikke Svens forklaring om, at der kun var tale om et lån og vurderer han er skattepligtig. Dels fordi pengene var kommet ind på Svens konto regelmæssigt, der var ikke sket større investeringer, men i stedet har der været et løbende forbrug. Sven har ifølge afgørelsen aldrig afdraget på lånet.

Annonce:

Afgørelsen fastslår, at udlandsdanskeren har fungeret som kassekredit for Sven Jørgen Nielsen, som løbende har modtaget små beløb, når økonomien var presset:

’Klageren, der ønskede at få det meste ud af sin første tid sammen med sin nye hustru efter en hård periode i forbindelse med skilsmissen, ønskede at kunne leve livet fuldt ud sammen med hende og valgte derfor at låne mindre beløb løbende for at kunne føre det liv, de ønskede sammen, og til gengæld arbejde hårdere for at betale gælden tilbage, når de havde haft mulighed for at nyde deres nyforelskelse i nogle år’.

Tilbage i Helsingborg prøver Ekstra Bladet en sidste gang at give O en mulighed for at komme med sin forklaring, men det ønsker hun ikke.

Naboer i chok: – Han er jo helt almindelig

Her bor Sven i Helsingborg.
Her bor Sven i Helsingborg.
 

Naboerne til Sven Jørgen Nielsen i lejlighedskomplekset i Helsingborg er i chok, da Ekstra Bladet fortæller dem, at den pæne midaldrende dansker er sigtet for at svindle med millioner af danske skattekroner:

– Han er jo helt almindelig. Ligesom dig og mig. Det er virkelig rystende, siger en overbo.

Annonce:

– Han skilte sig på ingen måde ud. Vi hilste pænt på hinanden, når vi mødtes i opgangen eller, når han var ude og ryge.

Overboen forklarer også, at lejlighederne på 90 kvadratmeter koster 10.000 kr. (7615 danske kroner) om måneden og ikke er nogle luksushybler:

– Hvorfor bor han her, hvis han har haft så mange penge?.

I lejlighedskomplekset ligger også en el-forretning i stuen. Indehaveren Zlatko Maric kender udmærket Sven Jørgen Nielsen, da Ekstra Bladet viser ham et billede:

– Ja, ham kender jeg godt. Han har været inde og købe forskellige ting. Meget høflig og rar, vi hilser altid, siger han.

Da Ekstra Bladet forklarer Zlatko, hvad Sven er sigtet for bliver han tydeligvis chokeret:

– Hvad siger du? Ham? Det lyder helt vanvittigt. Det havde jeg aldrig regnet ud.

Forargede politikere

Der findes både forargelse, frustration og galgenhumor hos Liberal Alliance og Socialdemokratiet, efter at nye oplysninger er dukket op i den famøse skandale om udbytteskat.

Annonce:

Den sigtede skattemedarbejder, Sven Jørgen Nielsen, har nemlig været i politiets og Skats søgelys for fusk længe før, at han udbetalte milliarder af kroner til udenlandske svindlere. Trods mistanken om fusk, så blev Skatte-Sven hverken forflyttet eller suspenderet.

- Hvad tænker de på? Det er helt uforståeligt og ekstremt uforsigtigt, når man kender til de her forhold om en medarbejder, siger Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokratiet, som får opbakning fra LA.

- Det er et grotesk forløb og en af de situationer, hvor virkeligheden overgår fantasien, siger Joachim B. Olsen, skatteordfører for Liberal Alliance.

Hovedperson i DR-program fængslet for kæmpe skatte-svindel

 

Blåstemplede udbytteskat for milliarder
Som chefkonsulent i Skat med 40 års anciennitet havde Sven Jørgen Nielsen det praktiske ansvar for at godkende ansøgninger om udbetaling af udbytteskat til udenlandske selskaber.

Annonce:

Han kommer i søgelyset hos bagmandspolitiet og Skat i 2011 ifølge DR, fordi myndighederne opdager 1,7 millioner uforklarlige kroner på Svens konto i Nordea. Sven har modtaget pengene fra den udenlandsdansker, der også er sigtet i sagen, men han fortsætter ufortrødent arbejdet i Skat.

- Der må være et sted i Skat, hvor der skal frankeres nogle kuverter, som man kan sætte medarbejdere til, hvis de er under mistanke for skattesnyd, fortæller Jesper Petersen.

- Det er vigtigt, at man fremover har langt skrappere procedure, når man opdager, at der er ansatte med mystiske indtægter, lyder det.

Fængslet for million-svindel i skatte-skandale: Her er Svens vilde dobbeltliv

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: