Annonce:
Annonce:

Nyt angreb på Løkkes Ryanair-tur: Tænk dig om

Statsministerens tur med Ryanair er 'underlig og et rigtig skidt signal at sende midt i trepartsforhandlinger', siger formand for FOA, Dennis Kristensen

Her ses Lars Løkke i lufthavnen i Malaga, hvor han lige har hentet sine kufferter efter flyveturen med Ryanair. (Privatfoto)
Her ses Lars Løkke i lufthavnen i Malaga, hvor han lige har hentet sine kufferter efter flyveturen med Ryanair. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Politik

Selv hvis Lars Løkke (V) virkelig tænkte sig godt om i et forsøg på at pisse fagforeningen af under trepartsforhandlingerne, så kunne han ikke komme op med noget bedre end en tur med Ryanair.

Sådan lyder meldingen fra fagforbundet FOA's formand Dennis Kristensen, efter at Ekstra Bladet i går kunne vise billedet af statsministeren i Malaga lufthavn søndag aften efter en tur med det omstridte flyselskab.

- Selvom han havde lagt sig i selen, så tror jeg, at det er svært at finde et dårligere signal at sende, siger Dennis Kristensen til Ekstra Bladet.

Provokerer fagbevægelsen: Løkke fløj sydpå med Ryanair

Frontalangreb
Flyturen var af privat karakter, men den falder få dage efter, at Lars Løkke holdt stort pressemøde med arbejdsmarkedets parter som startskud for trepartsforhandlinger, der blandt andet skal få flere flygtninge i job.

Annonce:

- Hvis man samler arbejdsmarkedets parter for at diskutere, hvordan man står imod angreb på den danske model, så skal man ikke starte med at sætte sig op i et fly, som lige præcis lavede et frontalangreb på den danske model, siger FOA-formanden med henvisning til Ryanair.

Hidsigt angreb på Ryanair-Løkke: Du pisser på lønmodtagerne

Andre toner i regeringsgrundlag
Regeringen har i sit arbejdspapir - regeringsgrundlaget - lagt vægt på, at 'lønmodtagerne, arbejdsgiverne og politikerne' arbejder sammen om væsentlige samfundsspørgsmål.

- Regeringen ønsker at genoplive det brede samarbejde, står der i regeringsgrundlaget.

I kommissoriet til trepartsforhandlingerne går regeringen også imod social dumping, som er det Dennis Kristensen mener, at Ryanair gør.

- Det skal overvejes, hvordan indsatsen mod social dumping kan styrkes, står der i kommisoriet.

Derfor kommer Løkkes flyvetur bag på FOA-formanden.

- Ryanair har som erklæret mål at få smadret overenskomster og fagbevægelser, og det bliver Lars Løkke en del af. Det overrasker mig, at han gør det, siger Dennis Kristensen.

Annonce:

Ryanair dropper retssag om forsinket debutafgang

Skidt signal
- Men er det ikke okay at rejse med et flyselskab, som jo overholder danske regler?

- Det er hans egen private ferie, og det er et selskab, som har flyttet base væk fra Danmark og dermed ikke er omfattet af overenskomstkrav, men jeg synes altså, at det er underligt og et rigtig skidt signal at sende midt i trepartsforhandlinger, siger formanden.

Samtidig kommer Dennis Kristensen med en stikpille til Lars Løkkes tidligere GGGI-sag, hvor han flere gange fløj på 1. klasse for klimakroner.

- Statsministeren har simpelthen ikke tænkt sig om. Det kan godt være, at han vil spare penge, når det er på egen regning, og sådan plejer han jo ikke at flyve, når det ikke er på egen regning, siger Dennis Kristensen.

SF om Løkkes tur med Ryanair: Baglommen bestemmer igen

Annonce:

LO på banen
LO's formand, Lizette Risgaard, ønsker ikke at kommentere, at Lars Løkke har fløjet med Ryanair. Men det burde hun, mener Dennis Kristensen, som selv er med i LO's daglige ledelse.

- LO koncentrerer sig måske om trepartsforhandlinger, men jeg har det sådan, at man skal sige tingene, som de er, både når det gælder ros og ris. Her er der grund til at uddele ris, fordi han praktisk gør det modsatte af det, som han siger for bordenden.

- Jeg synes, hele LO og fagbevægelsen skal sige fra overfor det her, siger Dennis Kristensen.

- Får flyveturen indflydelse på trepartsforhandlingerne?

- Det blokerer ikke for trepartsforhandlingerne, men han kunne ikke finde et dårligere signal at sende, mens han forsøger at få arbejdsmarkedets parter til at tage ansvar overfor de problemer, som vi står med, siger Dennis Kristensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: