Annonce:
Annonce:

Nyt angreb på Støjberg: Hun er ikke specielt stram

Stram op: Dansk Folkeparti er bestemt ikke tilfreds med Inger Støjberg, som blandt andet fejlagtigt har fortalt Folketinget, at alle barnebrude blev skilt fra deres mænd

Martin Henriksen under samrådet i går Foto: Mads Nissen/POLFOTO
Martin Henriksen under samrådet i går Foto: Mads Nissen/POLFOTO
Annonce:
Følg Politik

Inger Støjberg bildte i februar 2016 danskerne ind, at alle asylpar, hvor kvinden var under 18 år – de såkaldte barnebrude – fremover ville blive skilt ad. Hver og én.

Men det var en sang fra de varme lande. Et ’politisk statement’, forklarede hun i et samråd i går.

Gang på gang lød det, at hendes instruks til Udlændingestyrelsen – som hun i går pludselig kaldte en pressemeddelelse – under hånden blev ledsaget af en mundtlig orientering om, at de unge par skam ikke lovligt kunne skilles ad over en bred kam. Den særprægede forklaring efterlader hende med et alvorligt forklaringsproblem over for støttepartiet, Dansk Folkeparti.

For i et svar til Folketinget og DF lovede Inger Støjberg at adskille alle asylpar, hvor den ene part var en ung kvinde.

Annonce:

’Jeg (...) har bedt Udlændingestyrelsen sikre, at ingen mindreårige asylansøgere under 18 år fremadrettet kan indkvarteres sammen med deres ægtefælle eller samlever,’ lød det i svaret i marts 2016.

Ikke desto mindre fik seks unge asylpar lov at bo sammen i de ti måneder, der gik, fra den ulovlige instruks blev udsendt, til den blev erklæret ulovlig af Ombudsmanden.

Støjberg leverede en omgang zigzag-forklaringer under samrådet. Foto: Mads Nissen/POLFOTO
Støjberg leverede en omgang zigzag-forklaringer under samrådet. Foto: Mads Nissen/POLFOTO

Et klodset svar
Martin Henriksen, Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, er bestemt ikke imponeret.

– Det er et klodset svar,
siger han.

Støjberg vil gerne fremstå hård. Gør hun i virkeligheden ét, og siger noget andet, så vi kan kalde hende ’Slappe-Inger’?

– I forhold til en række andre politikere herinde, så fører ministeren en strammere udlændingepolitik. Men på en række områder fører hun ikke en specielt stram udlændinge politik.

Annonce:

– Her med barnebrudene giver ministeren det indtryk, at hun giver den alt, hvad den kan trække. Men i virkeligheden så kapitulerer man. Hvis ministeren virkelig mener, at barnebrude skal skilles ad, så kan ministeren fremsætte et lovforslag, hvor hun gør klart, at retspraksis er sådan, at de bliver skilt ad.

Støjberg ændrer forklaring i sag om barnebrude - og erkender fejl

Et mærkeligt land
Det er jer i DF, som nu holder hånden over Inger Støjberg, selv om hun erkender ulovligheder. Det kan man altså godt med jeres billigelse?

– Vi lever i et mærkeligt land, hvor vi bruger tid på at diskutere regler, som reelt er lavet om. I stedet for at diskutere forhold for kvinder og børn, som er langt ude.

I er et lov og orden-parti. Her er en minister, som erkender at have lavet ulovligheder. Hvordan kan hun overleve det?

– Det er noget mærkeligt noget at deltage i den her jagt på ministeren på det fremlagte. Det synes jeg. Det er ikke stort nok til at deltage i en klapjagt.

Så det er fordi, I er enige med hende, at I lader den passere?

– Vi er ikke enige, fordi ministeren har den opfattelse, at der ikke skal indføres ny lovgivning, som forbyder barnebrude. Den opfattelse har vi. Så vi er uenige med ministeren.

Annonce:

– Hun giver indtryk af, at hun vil gøre rigtig meget for barnebrude, men hun vil jo ikke indføre en ny lovgivning, der beskytter de små piger.

Oppositionen vil have mig fyret: Er Støjberg færdig?

Justitsministeriet var dybt inde i sag om unge asylpar

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: