Nyt asylboom: Fiasko truer Løkke

Trods nye 'bekymrende' tal for asylansøgere, så vil Venstre ikke kalde sig selv en fiasko

Lars Løkke vil måles på sin evne til at bringe antallet af asylansøgere ned (Foto: Philip Davali)
Lars Løkke vil måles på sin evne til at bringe antallet af asylansøgere ned (Foto: Philip Davali)

- Kald os en fiasko, hvis vi ikke bevæger os den vej

Så klar i spyttet var Lars Løkke Rasmussen over for Politiken, da han for blot ti dage siden fremlagde de 'ledestjerner', han som statsministeren vil måles på.

Et af de klare mål for Løkke er at bringe antallet af asylansøgere ned.

Men nu afslører nye asyltal, at udviklingen går den stikmodsatte vej i de første uger af august.

Hvor der i juni og juli kom cirka 32 asylansøgere i døgnet, så er tallet i øjeblikket steget til 50, skriver Berlingske.

Rigspolitiet bekræftet over for avisen udviklingen.

-  Center Sandholm, oplever på nuværende tidspunkt en mindre stigning i antallet af nyankomne asylansøgere i forhold til juni og juli, men tallet ligger dog væsentligt under sidste års indrejsetal på samme tidspunkt, lyder det fra vicepolitiinspektør Claus Birkelyng.

Flere stramninger
Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, er dog ikke meget for at kalde sin chef og den smalle Venstre-regering en fiasko allerede nu.

- Er I allerede en fiasko her to måneder efter valget?

- Nej, det vil jeg ikke mene. Det første vi gjorde, da vi kom til magten var at lave et straksindgreb på et af de vigtigste områder, når det gælder om at gøre Danmark mindre attraktivt for asylansøgere - nemlig de høje sociale ydelser. Dét lovforslag bliver 2. og 3. behandlet de næste dage, så vi er gået godt i gang.

- Men I har understreget, at genindførslen af starthjælpen ville resonere langt ud i Europa hos menneskehandlerne, og derfor ville der komme flere flygtninge til. Det viser sig åbenbart ikke at være tilfældet?

- Jo, men lovforslaget skal jo lige stemmes igennem. Det bliver det om et par dage. Derudover har vi en lang række tiltag, som vi vil komme med de næste par måneder.

Bekynrende
- Men I vil bedømmes på bundlinjen, om der kommer færre. Nu siger politiet så, at der kommer flere. Det går ikke så godt for jeres projekt?

- For det første er det foreløbige tal for en halv måned, det mener jeg ikke, du kan basere nogle endelige beslutninger på. Desuden har vi en lang række stramninger. Vores kurs er fuldstændig uændret.

- Du kalder de nye tal 'alarmerende' og 'bekymrende' i Berlingske. Så du ved godt selv, at det ikke er for godt?

- I Berlingske slår jeg meget klart fast, at man skal være varsom med at drage konklusion på baggrund af foreløbige tal.

- Men hvis det her fortsætter, så ser det da ikke for smart ud for din statsminister?

- Så kan vi tage en snak om det næste år. Indtil videre strammer vi op, så effektivt, som vi har lovet, vi ville.

325 kommentarer
Vis kommentarer