Annonce:
Annonce:

Nyt EU-gak gak: Limousine-luksus til MEP'ere

Limousine-service til MEP'ere kan stige over 50 pct. inklusive uniformsordning til chauffører efter afstemning i næste måned

Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz ankommer i bil til kommissionen. (Foto: Gong Bing Xinhua)
Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz ankommer i bil til kommissionen. (Foto: Gong Bing Xinhua)
Annonce:
Følg Politik

Medlemmerne af Europa-Parlamentet kan efter en afstemning om få uger muligvis se frem til endnu mere fryns og luksus, når de transporteres frem og tilbage i Bruxelles og Strasbourg.

I forvejen kan MEP'ere lade sig fragte gratis rundt i store slæder i ministerbilsklassen, når de ankommer i lufthavnen i enten Bruxelles og Strasbourg. Politikerne kan ligeledes bruge ordningen, når de skal frem og tilbage til møder i de forskellige EU-bygninger.

Men nu vil Europa-Parlamentets såkaldte bureau - de 14 vicepræsidenter sammen med præsident Martin Schulz - stemme om at overtage og udvide parlamentets omstridte limousine-service, så den i alt kommer til at tælle 110 fuldtidsansatte chauffører, der hver får over 1000 Euro årligt til uniformer.

Annonce:

I alt vil parlamentets planer om nye biler og flere chauffører betyde en forhøjelse af det årlige budget med ca. 3,7 mio. Euro. -  fra 6,8 mio. til ca. 10,5 mio. Euro (I alt ca. 79 mio. kroner årligt). Det er en forøgelse af budgettet på hele 54 pct.

Det viser et notat, som EU-mediet Politico er i besiddelse af.

Sikkerhed
Af notatet fremgår, at Europa-Parlamentet vil overtage mere af den udvidede limousinekørsel fra eksterne leverandører, så de mange nye chauffører i højere grad bliver ansat direkte af parlamentet.

Ifølge parlamentets generalsekretær Klaus Welle er den primære årsag til det stærkt forhøjede budget 'forbedringen af medlemmernes sikkerhed' Det fremgår af et memo fra generalsekretæren fra januar måned.

Mere EU-gakgak: Millioner til orkestre

EU-politikerne: Klar til vild lønfest

'Vanvittigt'
Hos Dansk Folkeparti kalder parlamentsmedlem Anders Vistisen Europa-Parlamentets nye plan 'vanvittig':

Annonce:

- Det er i forvejen fuldstændig vanvittigt, at EU har en stor flåde af biler og chauffører til at stående til rådighed for medlemmerne. Derfor er det uacceptabelt, at man nu vil forøge udgifterne med 50 pct., uden det i øvrigt giver forbedringer, siger politikeren til Ekstra Bladet.

- Det her viser den totale verdensfjerne tilgang til tingene, som EU-parlamentet generelt har. At man diskuterer chauffør-uniformer til næsten 10.000 kr. om året, mens migrationkrisen er ved at forandre Europa, og der ikke har været økonomisk vækst i et år. Jeg kan forstå, hvis danskerne får større og større lede ved EU-projektet, lyder det fra politikeren, der mener, at parlamentarikerne bør kunne nøjes med almindelig taxakørsel rundt i Bruxelles og til og fra lufthavnen, som det sker med danske folketingsmedlemmer og nationale parlamentsmedlemmer rundt omkring i Europa.

Bureauet skulle efter planen have stemt om den nye chaufførordning i sidste uge, men det er blevet udskudt til næste møde, der finder sted 11. april i Strasbourg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: