Annonce:
Annonce:

Nyt ministerkontor til 340.000: - Lidt voldsomt

Anders Samuelsen (LA) har brugt 340.000 kroner på at indrette sit ministerkontor. Det beløb overrasker tidligere udenrigsministre

Anders Samuelsen har indrettet sit ministerkontor for 340.000 kroner.
Anders Samuelsen har indrettet sit ministerkontor for 340.000 kroner.
Annonce:
Følg Politik

Det er ikke mere end en måned siden, at historier om daværende kulturborgmester Niko Grünfelds kontor-frås startede en lavine af dårlige sager, der førte til, at han trak sig fra posten. Og nu er der kommet endnu en historie om et ganske dyrt politikerkontor.

For til trods for, at landets udenrigsminister er leder af et parti, der gik til valg på at indføre minusvækst i det offentlige forbrug, har han fået indrettet sit ministerkontor for intet mindre end 340.000 kroner.

Anders Samuelsen (LA) har indkøbt borde, stole, reoler, puder, lamper, malearbejde og arkitekthjælp til indretning af sit kontor i Udenrigsministeriet.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt.

Alternativt borgmesterkontor til 130.000: Tidligere politisk chefrådgivers søster stod for indretning

Annonce:

Tæppe til 32.000
Udenrigsministeren har ifølge aktindsigten blandt andet købt 12 stole, et spejl, lamper og en ribbe for tilsammen 115.250 kroner og et tæppe til 32.185,50 kroner.

Dertil kommer håndværkerydelser og arkitektbetaling for 92.615 kroner. I alt har nyindretningen kostet lige godt 340.000 kroner inklusiv moms, viser en aktindsigt.

Det fremgår af aktindsigten, at Udenrigsministeriet havde bud fra to forskellige arkitektfirmaer, der bød på opgaven.

Samuelsen: Det trængte
Udenrigsministeren mener dog, at det er på sin plads at bruge pengene, fordi der var behov for at skabe et mere moderne udtryk på kontoret, der besøges af ministre og diplomater fra hele verden.

- Vi har lavet nyistandsættelsen, fordi det ganske enkelt trængte til et langt mere moderne udtryk. Derudover var der en synlig vandskade på gulvtæppet, som skulle udbedres, ligesom det ikke var blevet malet ved ministerskiftet, som det ellers er normalt, skriver han i en skriftlig kommentar til Politiken.

Forbavser forgængere
Beløbet overrasker ifølge Politiken Samuelsens forgængere.

Annonce:

Per Stig Møller, der var udenrigsminister fra 2001 til 2010 forklarer, at han fik malet en væg. Derudover købte han en ny kontorstol og fik sine møbler fra ministeriets møbelmagasin.

- Jeg mente ikke, at der var grund til at bruge en kolossal masse penge, fordi der kom en ny minister ind på kontoret. Desuden mente jeg, at det gamle, hæderkronede ministerium måtte have nogle spændende ting, som det kunne være sjovt at få op igen fra magasinet, siger han til Politiken.

Og Martin Lidegaard, der var udenrigsminister fra 2014 til 2015, erindrer ifølge Politiken, at han sad i "fine" møbler. Han vurderer beløbet for Samuelsens nyindretning som "lidt voldsomt".

Udenrigsordfører Nick Hækkerup (S) siger til Politiken, at han ikke har tænkt sig at forfølge sagen politisk.

Han mener generelt, at man skal passe på med at gå i for små sko i den politiske verden, skriver avisen.

Raser over Niko Grünfeld: - Det værste jeg har set i mine 11 år

PH-lamper, rod i cv'et og ansættelse af bekendt: Nu undskylder Niko

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: