Nyt pres på Thyra Frank i kopisag

Det er et "rigtig, rigtig stort problem", hvis ældreministeren ikke tager afstand fra lovbrud, lyder det fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti

Fortiden som plejehjemsleder bliver ved med at forfølge Thyra Frank
Fortiden som plejehjemsleder bliver ved med at forfølge Thyra Frank

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kræver konkrete svar fra ældreminister Thyra Frank (LA) og en "klar afstandtagen" fra den praksis, der var på plejehjemmet Lotte i hendes tid som plejehjemsleder.

- Og vi stiller os ikke tilfreds med endnu en omgang vævende snak, siger ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF).

- Nu skal der falde nogle helt konkrete svar, hvor ministeren tager afstand fra den praksis, der var på Lotte i forhold til ikke at reagere på henvendelser fra tilsyn.

Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag, tilføjer:

- Vi har brug for klare svar omkring, hvad der skete, når man så stort på henvendelser fra arbejdstilsynet og embedslægens tilsyn – og en klar afstandtagen fra det.

Se også: Manglende svar om Lotte udløser klage over Thyra Frank

Se også: Thyra Frank: Jeg elsker at kopiere

Se også: Thyra fik opsang: Blæste på arbejdsmiljøloven i årevis

- Ellers har ministeren ikke nogen troværdighed til at sige, at hun forventer, at alle andre overholder love og regler.

I januar krævede Folketingets to største partier en redegørelse fra ældreministeren, efter sagen om at Thyra Frank som plejehjemsforstander kopierede lovpligtige arbejdsmarkedsvurderinger fra et andet plejehjem.

Det er de svar, partierne stadig venter på.

Adspurgt hvad det vil komme til at betyde, hvis Thyra Frank ikke leverer de efterspurgte svar, svarer Jeppe Jakobsen:

- Jeg har ret stor tiltro til, at ministeren kommer til at lytte til Folketingets to store partier.

- Hvis vi ikke får svar, har vi en anden situation. Det er selvfølgelig en alvorlig situation, hvis en minister fastholder sin ret til at handle i modstrid med lovgivningen.

Spørgsmål: Har I tillid til ministeren, hvis hun ikke tager afstand og giver de svar, I efterlyser?

- Det er en situation, vi kommer til at forholde os til, hvis det sker. Men det er klart, at det er en alvorlig sag, hvis en minister ikke tager afstand fra brud på den gældende lovgivning. Det er et rigtig, rigtig stort problem.

Jeppe Jakobsen pointerer, at det ikke er ham i DF, der vælter ministre - og at "det heller ikke er sådan, at vi går og diskuterer hvilke ministre vi skal vælte hvornår":

- Udgangspunktet er, at vi skal samarbejde med regeringen, siger han.

Thyra Franks uheldige start

Flere penge

Thyra Franks allerførste ord som minister var et studie i dårlig timing. Som medlem af et parti grundlagt på et ønske om at skære ned på de offentlige udgifter lagde hun ud med at ’håbe’ på flere penge til ældreområdet. Det skete med Anders Samuelsen under armen.

– Jeg er ikke altid sikker på, at det er pengene, der betyder noget. Der skal tales meget mere om værdier, lød kovendingen dagen efter.

Blev væk fra debut

På sin først arbejdsdag turde Thyra Frank ikke møde en blodtørstig opposition. Derfor meldte hun i sidste øjeblik afbud til sit første samråd.

– Det er da dybt underligt, når vi netop har fået en ældreminister, lød det forundret fra Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag, over for Jyllands-Posten.

Senere erklærede Thyra Frank, at hun slet ikke havde hørt om samrådet.

Thyra Frank om brøler: Hvad er det, jeg ikke er mødt op til? 

Ikke mit ansvar

Thyra Franks mest omtalte brøler var, da hun for rullende kameraer udtalte, at hun da som ældreminister ikke havde ansvaret for landets ældres velbefindende.

– Så må de kommuner, hvor det ikke fungerer, simpelt hen ud og finde ud af, hvordan de kan gøre det her bedre, sagde hun.

Thyras mareridt: Tre brølere på én uge

Brugte løs som boss

Ekstra Bladet afslører, at Thyra Frank som leder af Lotte brugte 25 procent flere penge end de andre plejehjem på Frederiksberg. Samtidig prædiker hun smalhals og mere respekt for de ældre.

Det fik SF’s sundheds- og ældreordfører, Kirsten Normann Andersen, til at beskylde Thyra Frank for hykleri.

Thyra Franks store hykleri: Smækker kassen i - brugte selv løs 

Skamros uden grund

Thyra Frank skamroser på sit første åbne samråd et plejehjem på Lolland. Men på den store flade ø står de undrende tilbage.

– Der er nogen, som har klædt hende forkert på, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S), som blev bakket op af flere lokale stemmer.

Thyra Frank skamroser sin gamle arbejdsgiver - på Lolland undrer de sig

Usædvanligt stunt

Det er normalt, at ministre svarer på spørgsmål efter samråd i Folketingets udvalg.

Men den praksis gjorde Thyra Frank ganske usædvanligt op med, efter sit allerførste solosamråd, hvor spørgsmålene ellers tårnede sig op.

Thyra Frank i usædvanligt stunt 

Joachim sov i kælderen

Ekstra Bladet kan fortælle den kuriøse historie, at Joachim B. Olsen sov tre nætter i kælderen på plejehjemmet Lotte, da Thyra Frank var leder.

Flere Frederiksberg politikere kritiserer ældreministerens opførsel udfra devisen, hun skulle drive plejehjem - ikke privat hotel.

Kuglestøderen: Jeg sov i Thyras kælder 

Anklage om dokumentfalsk

Socialdemokratiet kræver en redegørelse fra Thyra Frank, fordi hun i en bog fra 2010 erkender, at hun har kopieret lovpligtige papirer fra en kollega i Jylland.

Thyra Frank i bog: Jeg begik plagiat

Blæste på lovpligtig APV

Ekstra Bladet afslører via en aktindsigt hos Arbejdstilsynet, at Thyra Frank i flere år i tiden på Lotte undlod at udarbejde en arbejdspladsvurdering.

Thyra fik opsang: Blæste på arbejdsmiljøloven i årevis 

Se også: Thyra Frank i bog: Jeg begik plagiat

168 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere