Stress koster årligt det danske samfund 29 milliarder kroner, og det er årsag til en masse bekymringer og problemer for en masse danskere.
Faktisk viser den seneste udgave af Den Nationale Sundhedsprofil, at 25 procent af danskerne følte sig stressede sidste år.
Det vil regeringen nu gøre noget ved. Derfor har man udpeget et stresspanel, der består af 11 eksperter inden for blandt andet sundhed, arbejdsmarkedet og familieliv.
De skal inden jul holde fire temamøder, som skal munde ud i tre forslag, der skal kunne omsættes enten politisk eller af danskerne selv.
Seks ministerier har været involveret i oprettelsen af panelet, blandt andet Sundhedsministeriet.
- Langvarig og usund stress kan få alvorlige konsekvenser for helbredet i form af depression, angst, hjertekarsygdomme og på en række andre områder.
- Særligt hos de unge kvinder ser vi en meget bekymrende stigning i stress og psykisk sårbarhed. Vi har derfor behov for bredt funderede løsninger, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ser frem til at blive inspireret af panelet.
- Stress er et alvorligt problem, som vi skal forholde os til som samfund og på arbejdspladsen.
- Stress må ikke være noget, man gemmer væk og slår hen for længe, fordi så vokser problemerne, siger ministeren.
Anette Prehn, der er sociolog, forfatter og foredragsholder bliver formand for panelet.
De øvrige medlemmer er blandt andet hjerneforsker Peter Lund Madsen, lægen og it-iværksætteren Imran Rashid og Trine Wulf-Andersen, der er lektor på RUC.