Nyvalgt DF'er: Flygtninge lader sig drive som kvæg

Retorikken er hård, erkender den ivrige læserbrevsskribent og fynbo Dorthe Ullemose, der kalder sig selv 'ærke-DF'er'

Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening (Foto: PR)
Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening (Foto: PR)
Følg Politik

Dansk Folkeparti fik som bekendt et formidabelt folketingsvalg forleden.

Det betyder, at 16 nye DF'ere skal vænne sig til tilværelsen på Christiansborg.

Én af dem hedder Dorthe Ullemose. Hun er fynsk socialpædagog med skarpe holdninger. Eksempelvis er hun stik imod partilinjen modstander af tvungen lektiecafé i den nye folkeskole.

Selv om hun kun har været medlem af Dansk Folkeparti i to år, er hun nemlig ikke bange for at stikke næsen frem.

- Hun er på mange måder en direkte pige, har partifællen Alex Ahrendtsen udtalt.

Således heller ikke på spørgsmålet om de mange flygtninge, der søger mod Europa.

SnakSnak
På sin hjemmeside langer hun i et blog-indlæg under overskriften 'Snak Snak' kraftigt ud efter de etablerede partiers håndtering af de mange flygtninge, som søger mod Europa.

'Befolkningerne i mellemøsten har helt mistet kamplysten og lader sig som kvæg drive op gennem Europa,' skriver hun, og fortsætter:

'Her i Danmark har vi to muligheder, enten stemmer vi rød blok, som er godt i gang med at ødelægge Danmark for nuværende og kommende generationer, – eller vi stemmer blå blok, meget gerne Dansk Folkeparti og får stoppet den altødelæggende folkevandring.'

Fakta er...
Ordene er barske, men den nyvalgte MF'er står ved dem, selv om hun er ked af, hvis hun bliver misforstået.

- Fakta er, at af dem, som kommer til vores land fra muslimske lande, er der mange, som desværre ikke bidrager til fællesskabet. De tilegner sig ikke de værdier, vi har i Danmark, pga. deres region. Fakta er, at det er meget få procent, der arbejder fra de lande, siger hun til Ekstra Bladet.

- Du sammenligner flygtninge med kvæg?

- Jeg sammenligner ikke flygtninge med kvæg. Det synes jeg ikke. De bugner i både ligesom kvæg. Det er på den måde, jeg siger det.

- Så sammenligner du dem da også med kvæg?

- Nej, det vil jeg ikke sige, jeg gør. Jeg siger, den måde de flygter på, hvor det handler om at være så mange i en båd som overhovedet muligt. Det er ikke for, at den enkelte flygtning skal sammenlignes med kvæg.

- Men flygtningemængden sammenligner du så med kvæg, kan jeg høre?

- Ja, når du ser de der overfyldte både. Det er jo fuldstændigt uansvarligt at sejle ud over Middelhavet med sådan nogle overproppede, fyldte både, hvor vi ser, at mange drukner. Det er jo fuldstændig uansvarligt. Det er jo ikke dyr. Det er mennesker, vi har med at gøre.

Banko og fede ben: Mød alle de nye DF'ere

DF er Pia-fornærmet

Jo ikke dyr
- Tror du, du hjælper deres sag ved at sammenligne dem med kvæg?

- Jeg sammenligner dem ikke med kvæg. Jeg sammenligner, den måde de kommer herop på i de der både. Det er som om, jo flere der kan komme i bådene, jo bedre er det nærmest for dem. Det synes jeg, er fuldstændig uansvarligt. Det er også derfor, at Socialdemokraterne siger, de både må vi gøre sådan, at de overhovedet ikke kan sejle. Det er uansvarligt at proppe folk ned i både velvidende, at halvdelen måske drukner.

- Det kan godt være, at jeg er meget hård i retorikken i forhold til nogle af mine læserbreve. Men jeg arbejder med flygtninge hver eneste dag.

- Jeg arbejder i byrådet for, at vi som danskere skal være meget mere gæstfri og åbne. Derfor skal de her kvoteflygtninge tilbydes en kontaktfamilie og en kontaktperson. Der går jeg selv foran og har arbejdet med burmesere. Og har haft nogen til at bo, forklarer Dorthe Ullemose med henvisning til sit arbejde i baptistkirken i Oure og i Svendborg byråd.

- Hvad vil du sige til dem, som synes, at det er en lidt uværdigt, når du sammenligner flygtninge - godt nok ikke den enkelte flygtning - med kvæg?

- Det vil jeg sige, det er meget, meget beklageligt. Det er jeg meget ked af, hvis der er nogen, som tror, at jeg sammenligner flygtninge med kvæg. Det kunne jeg aldrig nogensinde finde på, det er den måde, de bliver transportere på. Det er sådan, jeg mener det. Jeg er ked af, hvis nogen misforstår det.

For stærkt
Dorthe Ullemose har over for fynske medier erklæret sig yderst overrasket over sit valg til folketinget.

- Det er gået alt for stærkt.

- Jeg havde faktisk håbet, at Karsten Kudsk (fynsk DF'er, red.) havde fået mandatet, har hun sagt til Fyens Stiftstidende.

DF-boom på Borgen: Sådan er det gået 'Tulles tosser'

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+