Østergaard: Jeg er stolt af udlændingelempelser

Den radikale leder appellerer til "det danske storsind" i sin tale på Folkemødet på Bornholm

Regeringen har lempet udlændingepolitikken 31 gange, lyder et af Venstres budskaber i valgkampen. Men ifølge De Radikales leder, Morten Østergaard, er antallet af lempelser - eller forbedringer, som han kalder ændringerne - endnu højere, og det er han stolt af.

- Ja, Lars Løkke Rasmussen, jeg er stolt af de forbedringer, vi har lavet i det danske asylsystem, lyder det fra Morten Østergaard i hans tale ved Folkemødet på Bornholm.

At Morten Østergaard skulle være stolt af, at regeringen blandt andet har afskaffet pointsystemet for udlændinge og gjort det lettere at få permanent ophold, var en påstand, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen kom med i en debat med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Men ifølge Morten Østergaard underdriver Venstre faktisk, hvor mange gange regeringen har ændret udlændingepolitikken. Han mener, at det er sket 40 til 45 gange, og mange af ændringerne er gennemført med opbakning fra netop Venstre, siger han.

Østergaard mener i øvrigt ikke, at ændringer af de danske regler på området kan påvirke, hvor mange flygtninge der kommer til Danmark. Det afhænger af, hvor mange flygtninge der er i verden, lader han forstå.

- Det er ikke det velkendte danske storsind. Det er bare helt simpelt småligt, siger han.

Det er tydeligt, at den radikale leder er på hjemmebane på Folkemødets cirkusplads, hvor publikum klapper højlydt af partilederens budskaber om, at De Radikale skal være et "bolværk mod kortsynet populisme".

Også budskabet om, at udlændinge bidrager positivt til arbejdsmarkedet, bliver taget vel imod.

Står det til Østergaard, skal der ikke ændres ved den nuværende udlændingepolitik efter et valg.

- Vi har flyttet hegnspælene 45 skridt fremad. Jeg står solidt med hånden på de hegnspæle, som ikke skal rykkes tilbage, siger Morten Østergaard.

14 kommentarer
Vis kommentarer