Østergaard vil stramme dagpenge-regler

De Radikales leder Morten Østergaard går mod Helle-Thorning og vil have, at ledige skal betale mere

Stem på Morten Østergaard, hvis du vil have strammere dagpenge.

Der er ikke nok penge til velfærdsstaten. De ledige skal bidrage med mere. Sådan lyder beskeden fra De Radikales leder Morten Østergaard. Han er i modsætning til Helle Thorning-Schmidt klar til at lade dagpengesystemet betale.

- For min skyld må det gerne bidrage yderligere, siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Ifølge Østergaard skal der strammere rådighedsregler på bordet. Ifølge den radikale leder er folk nemlig ikke villige til at rejse langt nok for at få arbejde. Eksempelvis har Novo Nordisk svært ved at få folk til Kalundborg.

- Det skyldes vel, at folk, der ikke bor så tæt på Kalundborg, ikke synes, at det er værd at søge. Der er også masser af job, der bliver besat i København, hvor restauratører og andre siger, at de aldrig får danske ansøgninger, siger Østergaard.

Se også: Vælger-krav: Stop tågesnak om dagpenge

Fagbevægelsen 3F er stærkt uenige, lige som Statsministeren står på den modsatte side.

- Vi har ikke reformer, der skal øge arbejdsudbuddet, på bedding på nuværende tidspunkt, siger Helle Thorning-Schmidt ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge en radikal analyse er der kun velfærd frem til 2020. Nedskæringerne skulle ifølge analysen sikre, at tre millioner danskere er i arbejde i 2014. En stigning på mere end 30.000 arbejdspladser.

Morten Østergaard præsenterede sine mærkesager på et pressemøde onsdag eftermiddag. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik - 27. maj. 2015 - kl. 14:45 R for reformamok: Er du dumstædig, Morten Ø?

182 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere