Annonce:
Annonce:

Offentligt ansatte dømt på stribe - men ministre går fri

En offentligt ansat har fået fængselsstraf for at modtage en gave til 2500 kroner, men ministre går fri trods gave-regn

Ministre bryder umiddelbart reglerne ved at modtage koncertbilletter, vurderer professor.
Alligevel sker der umiddelbart intet, når Troels Lund Poulsen (billedet) - som Ekstra Bladet har afsløret onsdag - modtager koncertbilletter for 20.000 kroner plus eventuel vip-forplejning. Foto: Mads Nissen/Ritzau/Scanpix
Ministre bryder umiddelbart reglerne ved at modtage koncertbilletter, vurderer professor. Alligevel sker der umiddelbart intet, når Troels Lund Poulsen (billedet) - som Ekstra Bladet har afsløret onsdag - modtager koncertbilletter for 20.000 kroner plus eventuel vip-forplejning. Foto: Mads Nissen/Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Gaver til offentligt ansatte giver domme og fyresedler på stribe, mens gaver for større værdier umiddelbart er uden konsekvenser for ministre.

Det viser et gennemsyn af den såkaldte Atea-sag, hvor en telefon til en værdi af 2500 kroner gav en ansat i Forsvaret ti dages betinget fængsel for bestikkelse i Østre Landsret i januar.

I sommer blev en ansat i Rigspolitiet idømt 20 dages betinget fængsel for at modtage en iPad til en værdi af 6000 kroner.

Vedkommende blev også fyret, selv om iPaden var leveret tilbage.

De godt 700.000 offentligt ansatte må nemlig som udgangspunkt ikke modtage gaver fra borgere eller virksomheder i kraft af deres stilling.

Kan ikke skride ind
Derfor bryder ministrene umiddelbart reglerne ved at modtage koncertbilletter, vurderer Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

Annonce:

Alligevel sker der umiddelbart intet, når Troels Lund Poulsen - som Ekstra Bladet har afsløret onsdag - modtager koncertbilletter for 20.000 kroner plus eventuel vip-forplejning.

– En minister er ikke ansat, så man kan ikke skride ind ansættelsesretligt. Hvis reglerne skal håndhæves, skal vi op i et niveau, hvor det støder på bestikkelsesreglerne i straffeloven eller en rigsretssag, siger Sten Bønsing.

Koncert-kongen: Troels Lund vælter sig i gratis billetter

Ministre i en regering må gerne modtage mindre gaver ’som eksempelvis vin, bøger mv.’ ifølge ’Vejledning om en ny åbenhedsordning’.

Fodboldkampe, koncerter og sågar golfarrangementer kan ’forstås som ministerens varetagelse – som led i ministerhvervet – af en række forskelligartede officielle repræsentative opgaver’, står der i åbenhedsordningens vejledning.

’Tjenstlig begrundelse'
Arrangementerne skal dog have en ’tjenstlig begrundelse’, ifølge eksperten i forvaltningsret.

Annonce:

– Det vil sige, at man ikke kan deltage i en hvilken som helst koncert, hvis man ikke kan forklare, hvori det repræsentative består, forklarer Sten Bønsing.

Samtidig er der forskel på, hvem ministrene får billetterne af.

– Hvis man får det af en virksomhed eller interesseorganisation, er det svært at forklare, hvorfor en minister skal repræsentere i forhold til dem, når de ikke har noget med koncerten at gøre, fortæller Sten Bønsing.

Gratis billetter i hobetal

Her er de gratis koncerter, som Troels Lund Poulsen har fået:

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Metallica i Royal Arena 3. februar 2017, som blev udsolgt på 18 minutter. Salgspris: Op til 1640 kr.

Jyske Bank Boxen giver to billetter til Elvis in Concert i Boxen i Herning 13. maj 2017. Salgspris: Op til 1600 kr.

Horsens Kommune giver to billetter til koncert med Rammstein 25. maj 2017. Salgspris: Op til 1390 kr.

Helsingør Kommune giver to billetter til koncert med Bryan Adams 29. juni 2017. Værdi inkl. spisning 1880 kr., oplyser kommunen.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Celine Dion i Royal Arena 15. juni 2017, som blev udsolgt på 16 minutter. Salgspris: Op til 3390 kr.

KPMG giver to billetter til koncert med Volbeat i Parken 26. august 2017. Værdi: 3510 kr. inkl. spisning og vin til maden, oplyser KPMG.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Sting i Royal Arena 24. september 2017. Salgspris: Op til 1500 kr.

Finans Danmark giver to billetter til koncert med Rolling Stones i Parken 3. oktober 2017. Salgspris: Op til 3380 kr. for tribune-pladser.

DR Koncerthuset giver to billetter til festkoncerten Reformationen 500 år 31. oktober 2017. Salgspris: Op til 400 kr.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Depeche Mode i Royal Arena 9. januar 2018. Salgspris: Op til 1500 kr.

Ud over koncertbilletter har Troels Lund Poulsen også fået ti billetter til revyer, teaterforestillinger og prisuddelinger. Der har også været tre billetter til fodboldkampe heriblandt pokalfinalen med middag 25. maj betalt af Telia Parken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: