Officielt: Blodtud til Esben Lunde efter kvotesag

Et flertal i Folketinget vil rette "meget skarp kritik" mod miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V)

Sagen om de såkaldte kvotekonger kommer ikke til at koste Esben Lunde Larsen (V) posten som miljø- og fødevareminister. Men det ser ud til, at der stadig vil blive rettet en særdeles hård kritik mod ministeren.

Et flertal i Folketinget ventes således at rette "meget skarp kritik" af miljø- og fødevareministeren i sagen om de såkaldte kvotekonger.

Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen skulle klappe Esben Lundes undskyldning af, hvis han skulle overleve som minister. Polfoto: Jens Dresling Politik Bag kulissen: Sådan blev Lunde reddet

Hans ageren kaldes i øvrigt "overordentlig kritisabel". Det skriver DR på baggrund af en udtalelse, der ventes vedtaget på et udvalgsmøde torsdag formiddag.

Udtalelsen fokuserer blandt andet på ministerens tilbageholdelse af informationer om kvotekonger, der sidder på store andele fiskerikvoterne.

- Folketinget konstaterer, at ministeren ikke har oversendt ministeriets forslag til at modvirke kvotekoncentrationen og de såkaldte kvotekonger til Folketinget, på trods af at et flertal ved gentagne lejligheder har ytret ønsker herom.

- De efterspurgte oplysninger ville have været af stor betydning for de enkelte partiers mulighed for at udforme effektive forslag til at begrænse kvotekoncentrationen, lyder det i udtalelsen ifølge DR.

Se også: Esben Lunde pudser glorien

På et gruppemøde tirsdag valgte Dansk Folkeparti at frede Esben Lunde Larsen som minister, selv om partiet har rettet heftig kritik mod hans ageren i sagen.

Partiets fiskeriordfører, Ib Poulsen, der har været blandt de største kritikere af ministerens håndtering af forløbet, sagde dengang, at han nu ser frem til et bedre samarbejde med Venstre-ministeren.

- Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført, siger ordføreren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen