Annonce:
Annonce:

Officielt: Blodtud til Esben Lunde efter kvotesag

Et flertal i Folketinget vil rette "meget skarp kritik" mod miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V)

Annonce:
Følg Politik

Sagen om de såkaldte kvotekonger kommer ikke til at koste Esben Lunde Larsen (V) posten som miljø- og fødevareminister. Men det ser ud til, at der stadig vil blive rettet en særdeles hård kritik mod ministeren.

Et flertal i Folketinget ventes således at rette "meget skarp kritik" af miljø- og fødevareministeren i sagen om de såkaldte kvotekonger.

Bag kulissen: Sådan blev Lunde reddet

Hans ageren kaldes i øvrigt "overordentlig kritisabel". Det skriver DR på baggrund af en udtalelse, der ventes vedtaget på et udvalgsmøde torsdag formiddag.

Udtalelsen fokuserer blandt andet på ministerens tilbageholdelse af informationer om kvotekonger, der sidder på store andele fiskerikvoterne.

Annonce:

- Folketinget konstaterer, at ministeren ikke har oversendt ministeriets forslag til at modvirke kvotekoncentrationen og de såkaldte kvotekonger til Folketinget, på trods af at et flertal ved gentagne lejligheder har ytret ønsker herom.

- De efterspurgte oplysninger ville have været af stor betydning for de enkelte partiers mulighed for at udforme effektive forslag til at begrænse kvotekoncentrationen, lyder det i udtalelsen ifølge DR.

Esben Lunde pudser glorien

På et gruppemøde tirsdag valgte Dansk Folkeparti at frede Esben Lunde Larsen som minister, selv om partiet har rettet heftig kritik mod hans ageren i sagen.

Partiets fiskeriordfører, Ib Poulsen, der har været blandt de største kritikere af ministerens håndtering af forløbet, sagde dengang, at han nu ser frem til et bedre samarbejde med Venstre-ministeren.

- Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført, siger ordføreren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: