Ole Birk: Jeg har kørt med Uber, men..

Ole Birk Olesen (LA) vil ikke køre med Uber, efter han er blevet transportminister. Tidligere har holdningen dog været en anden

Uber skal ændre deres virksomhed, hvis de vil fortsætte med at køre i Danmark. Foto: Joachim Adrian.
Uber skal ændre deres virksomhed, hvis de vil fortsætte med at køre i Danmark. Foto: Joachim Adrian.

Uber er ulovlig, mener den nyudnævnte transportminister Ole Birk Olesen (LA). Alligevel har han selv benyttet taxa-appen, indrømmer han.

- Før jeg blev transportminister har jeg prøvet at køre med Uber. Men ikke særligt mange gange, og jeg vil ikke gøre det længere, fortæller ministeren til Ekstra Bladet.

Skal leve op til nye krav
Regeringens udspil til fremtidens taxalovgivning blev torsdag fremlagt af Ole Birk Olesen, erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Her fremgik det, at det omstridte selskab kun kan fortsætte i Danmark, hvis de ændrer den måde, deres virksomhed fungerer på.

- Vi tilbyder, at Uber kan fortsætte, hvis de lever op til de krav, som vi har sat, og som vi mener er rimelige og fornuftige. Blandt andet skal Uber dele oplysninger med de danske skattemyndigheder og overholde nye regler om trafik- og forbrugersikkerhed, oplyste Ole Birk Olesen.

Ingen Uber-overvågning
Selvom der lægges op til at ændre taxalovgivningen, skal myndighederne ikke kontrollere, om blandt andre Uber-chaufførerne overholder loven.

Det skal Uber selv.

Uber har ikke tidligere overholdt lovgivningen. Hvad får dig til at tro, at virksomheden vil gøre det nu?

- Uber er ikke tidligere blevet dømt ved en domstol. Det er de måske på vej til at blive. Når de måske bliver dømt, så vil myndighederne sætte ind over for Uber, lød det fra ministeren.

Bijob som Uber-chauffør
Liberal Alliance har før talt varmt om Uber, og tidligere på året fortalte den daværende erhvervs- og beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, at han overvejede et bijob som Uber-chauffør.

- Jeg er faktisk ved at tilmelde mig som Uber-chauffør. Jeg synes, det er super smart. Vi har også lange sommerferier inde i Folketinget, så kan jeg jo tage nogle dage, hvor jeg kører Uber, sagde B. Olsen i TV2-programmet Udenfor Borgen.

Til Ekstra Bladet fortæller han i dag, at han trods regeringens forslag fortsætter som Uber-kunde.

-  Jeg er jo ikke bundet af, hvad regeringen gør. Ole Birk sidder i regering, og han har sin linje, og den er fin. Jeg forholder mig til, at jeg ikke bryder loven, siger Joachim B. Olsen.

Transportministeren har ikke tænkt sig at løfte pegefingeren over for partifællen.

- Jeg vil selv ikke køre med Uber, men jeg vil heller ikke gøre mig til dommer over, hvad andre vælger at gøre, siger Ole Birk Olesen.

Se også: B. Olsen trodser LA-minister: Jeg fortsætter med Uber

66 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere