Ole Birk om Kollerup: 'Grådig og en skidt knægt'

LA's tidligere transportminister hælder 'skidtspand' ud over erhvervsminister Simon Kollerup: En skuespilller uden moral og med hjernen slået fra 

Simon Kollerups skuespil skal få ham til at fremstå som en politiker med en højere moral, end dem han skælder ud på, fastslår Ole Birk Olesen. Sikke en skidtspand, lyder svaret fra Socialdemokratiet. Foto: Jens Dresling/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Kollerups skuespil skal få ham til at fremstå som en politiker med en højere moral, end dem han skælder ud på, fastslår Ole Birk Olesen. Sikke en skidtspand, lyder svaret fra Socialdemokratiet. Foto: Jens Dresling/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Politik

'Når man kender Simon Kollerups historie, så afsløres skuespillet. Det er en skidt knægt, der klæder sig ud som statsmand'.

Sådan lyder en usædvanlig hård karakteristik af erhvervsminister, Simon Kollerup. Afsenderen er tidligere transportminister, Ole Birk Olesen (LA).

Det hårde udfald fra LA-profilen kommer i kølvandet på S-ministerens kritik af Danske Bank og Ikea.

I et Facebook-opslag minder Ole Birk Olesen sine følgere om Simon Kollerups fortid som bolig- og adressefusker, der sikrede socialdemokraten et ekstra skattefrit tillæg og en gratis folketings-lejlighed midt i København.

Hjernen slået fra
'Det er for mig utroligt, at man kan være så grådig, at det for det første sætter almindelig moral helt til side, og for det andet også får hjernen til at slå fra. Hvad tænkte Simon Kollerup dog på, da han fra 2013, indtil han blev afsløret af Ekstra Bladet i 2015, forsøgte at bilde Folketinget og de nordjyske vælgere ind, at han boede i Nordjylland til trods for, at han havde købt ejerlejlighed i København, hvor han i virkeligheden boede med sin kæreste og deres fælles barn?', skriver Ole Birk Olsen.

Artiklen fortsætter

LA-profilen beskylder samtidig Simon Kollerup for at have ageret dukkefører, da DF's fiskeriordfører Ib Poulsen gik i kødet på Venstres fiskeriministre, Esben Lunde Larsen og Eva Kjer Hansen, i forbindelse med striden om kvotekonger. 

'Simon Kollerup vidste godt, at Ib Poulsens angreb på ministrene var gakkede ... Men Simon Kollerup var ikke seriøs og ordentlig. Han lod som om, Ib Poulsens krav var rimelige, så han kunne give sit store bidrag til at gøre livet surt for Esben Lunde Larsen og Eva Kjer Hansen', fastslår Ole Birk Olesen.

Snyd og bedrag
Han undrer sig over, at Simon Kollerup med den baggrund nu som minister 'fra morgen til aften kræver samfundssind' af erhvervslivet i Danmark. Eksempelvis når Danske Bank indretter sin långivning efter de usikre coronatider - og fordi Ikea i lighed med Bilka og Bauhaus holder åbent, som loven tillader det.

'Samme Simon Kollerup, som snød med sin folkeregisteradresse for at score flere skattekroner og for at bedrage vælgerne i Nordjylland, og som var ligeglad med, om der blev ført en god fiskeripolitik, når muligheden for at drille en borgerlig minister bød sig til i stedet', lyder det fra Birk Olesen.

Sikke en skidt-spand
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Simon Kollerup, men Erhvervsministeriet henviser til Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen.

- Hold da op. Sikke en skidt-spand ... tænkte jeg, da jeg læste det. Politik handler jo om uenigheder, og det skal der være plads til. Men det ville klæde Ole Birk at holde sig substans og indhold og ikke glidende tacklinger bagfra, mens bolden er langt væk, siger en forbløffet Jesper Petersen.  

- Jeg tror, de fleste er enige med mig i, at Simon Kollerup faktisk gør sit job godt. Og bare i dag har Folketinget jo stemt to lovforslag igennem, hvor han som erhvervsminister står bag en bedre regulering af kviklånsmarkedet og bidrager til at mindske tilgængeligheden af lattergas, som desværre bliver misbrugt i dag.

- Det tror jeg, at flertallet er glade for og lægger mere vægt på, end hvad Ole Birk slynger ud, når temperamentet løber af med ham foran tastaturet, slutter den politiske ordfører. 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind