Ole Birk: Uber skal ikke gøres lovlig

Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven, men samtidig skal vi væk fra et Wild-West-marked med Uber, som det kører i dag

Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven, men samtidig skal vi væk fra et Wild-West-marked med Uber, som det kører i dag. Foto: Linda Johansen.
Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven, men samtidig skal vi væk fra et Wild-West-marked med Uber, som det kører i dag. Foto: Linda Johansen.

Det omstridte selskab Uber kan ikke køre under den nye taxilov, hvis det står til regeringen.

Derfor må Uber ændre den måde, som deres virksomhed kører på, hvis selskabet skal have en fremtid i Danmark, oplyser transportminister Ole Birk Olesen på et pressemøde.

'Regeringen vil ikke lovliggøre Uber, sådan som Uber kører i dag', skriver regeringen i et nyt udspil til en taxilov.

Tidligere har Liberal Alliance ellers knuselsket Uber, hvor blandt andre Joachim B. Olsen flere gange har været passager i en Uber. Samtidig har partiet talt varmt om selskabet adskillige gange.

Men nu skal Uber altså laves om, hvis det vil køre i Danmark.

- Uber skal fremover dele oplysninger med de danske skattemyndigheder. Derudover skal chaufførerne leve op til en række krav, som de ikke skal i dag, siger Ole Birk Olesen.

Joachim B. Olsen. Polfoto: Jens Dresling Dansk politik - 18. nov. 2016 - kl. 19:22 Joachim B. blæser på Uber-dom: Fortsætter som passager

Væk fra Wild-West
Uber benytter sig af en app, hvor chauffør og kunde selv finder hinanden. Og regeringen vil da også gøre ny teknologi til en central del af den nye lov.

'Derfor skal vi finde en tredje vej mellem det traditionelle taximarked, med en regulering der er støbt i beton, som hverken giver optimal service for kunderne eller udviklingsmuligheder for virksomhederne, og et 'Wild-West'-marked, hvor der ikke er styr på skattebetaling, forbrugerbeskyttelse og trafiksikkerhed' skriver regeringen.

- Regeringens forslag vil bringe lovgivningen i trit med den teknologiske udvikling. Digitaliseringen er et faktum der buldrer frem på alle områder i disse år.

- Taxibranchen og ikke mindst kunderne vil få store fordele, hvis døren åbnes for disse muligheder, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Se også: Udmattet Uber-chauffør efter dom: Overvejer at give op

Taxi for alle
Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven. Det skal blandt andet være slut med at begrænse antallet af tilladelser til taxikørsel. Enhver, der lever op til kravene, skal have lov at køre taxi.

Derudover skal selskaberne have lov at drive taxivirksomhed på tværs af kommuner. I dag er tilladelsen geografisk begænset.

Derudover vil regeringen gøre op med kravet om, at taxiselskaber skal have døgnåbent.

Se også: Angreb efter Uber-dom: Joachim B. skylder en undskyldning

Landsretten stadfæstede for nylig en dom fra byretten, der havde dømt en Uber-chauffør for piratkørsel. Så skal chaufføren betale en bøde på 6000 kroner.

Fem andre Uber-chauffører venter på at få afgjort lignende sager.

1 af 2 
2 af 2 Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven, men samtidig skal vi væk fra et Wild-West-marked med Uber, som det kører i dag. Foto: Linda Johansen.
191 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere