Ole Hækkerup udset til afgørende S-rolle frem mod valget

Socialdemokraterne lægger op til en større ordførerrokade, hvor Ole Hækkerup bliver ny integrationsordfører

Socialdemokraterne er i gang med at sætte det hold, der skal promovere partiet frem mod det kommende valg til Folketinget.

Og her er Ole Hækkerup udset til at spille en vigtig rolle. Han står til at blive ny integrationsordfører - et område, der ventes at blive en af de helt store politiske skuepladser i den kommende valgkamp.

Det erfarer Ritzau fra flere kilder i partiet. Rokaden skal officielt bestemmes på et gruppemøde senere tirsdag.

Ole Hækkerup, der for tiden vikarierer som politisk ordfører for Maja Panduro, overtager posten som integrationsordfører efter Mette Reissmann, der sendes ned i geledderne som ny miljøordfører.

Maja Panduro er tilbage efter sin barselsorlov og træder igen ind som politisk ordfører.

Morten Bødskov får ligeledes en fremtrædende rolle som ny udenrigsordfører efter John Dyrby Poulsen.

Dyrby Poulsen valgte overraskende at stille op ved kommunalvalget i 2013 i hjembyen Slagelse, og med rollen som fremtrædende gruppeformand i byrådet spekuleres der ifølge DR i, at han på et tidspunkt forlader landspolitik for at gå efter borgmesterposten.

Morten Bødskov var oprindelig et af de sikre kort i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regering, men han trak sig som justitsminister i december 2013 efter at have erkendt at have løjet for Folketinget om et omstridt politikerbesøg på Christiania.

Torben Hansen, den nuværende miljøordfører, har meddelt, at han stopper i landspolitik i forbindelse med det kommende valg for at blive Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat i Randers.

Han sad i byrådet i Randers fra 1994-2001, hvorefter han blev valgt ind i Folketinget. Han har tidligere været både gruppeformand og politisk ordfører i byrådet, ligesom han har været 1. viceborgmester.

Det er på grund af hans udtræden, at Mette Reissmann kan overtage rollen som miljøordfører.

Valget skal holdes senest 15. september i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere