Olsen Dyhr angriber Morten Ø: Vil ikke i regering med den mand

SF-formanden har ’meget svært’ ved at se, at hendes parti kan sidde i regering med De Radikale med Morten Østergaard ved roret

Morten Østergaard (Foto: Carsten Bundgaard)
Morten Østergaard (Foto: Carsten Bundgaard)

Med den radikale leder Morten Østergaards kurs på flere centrale områder skal SF ikke nyde noget af at gå i regering med hans parti.

Sådan lyder det fra SF’s formand, Pia Olsen Dyhr.

– Jeg har meget svært ved at se, at SF kan sidde i regering med Det Radikale Venstre, hvis de holder fast i øget brugerbetaling for ældre, ingen dagpengeforbedringer, og opgør med kernevelfærden, siger SF-formanden til Ekstra Bladet.

Med denne udmelding sætter hun trumf på en markant utilfredshed, hun har med Morten Østergaard og hans parti på flere områder.

Regneark og pisk
– Det ligner, at Morten Østergaard er ved at søge optagelse i blå blok med de meldinger, han er kommet med, siger Pia Olsen Dyhr og opremser:

– Han har været ude at sige, at der ikke skal være en dagpengeløsning – så sent som for nylig sagde De Radikale det.

– De Radikale angriber det universelle velfærdssystem – de taler hele tiden om brugerbetaling, blandt andet i forbindelse med lægebesøg.

– I Politiken før jul sagde Morten Østergaard, at pensionister, studerende og arbejdsløse giver udtryk for en krævementalitet. At sige at ældre mennesker, der har knoklet hele deres liv og betalt deres skat med glæde, pludselig lever i en krævementalitet-verden, det synes jeg virkelig er langt ude, siger Pia Olsen Dyhr.

– Jeg vil virkelig sætte spørgsmålstegn ved, om han deler værdigrundlag med venstrefløjen, når det gælder grundlæggende ting. Jeg må bare sige, at regneark, pisk og arbejdsudbud er bundlinjen for Det Radikale Venstre, lyder det fra SF-formanden.

Drømmer du om Tulle, Pia?
Trods Pia Olsen Dyhrs hårde angreb ser Morten Østergaard ikke de store samarbejdsvanskeligheder med SF-formanden.

Den radikale leder kan dog ikke dy sig for at sende en stikpille den modsatte vej. Han hæfter sig således ved, at Pia Olsen Dyhr har lagt op til et samarbejde med Dansk Folkeparti på dagpenge- og ældreområdet:

– Jeg har godt noteret mig, at hun på det seneste har været mere optaget af at fri til Thulesen Dahl end til Det Radikale Venstre. Det må SF selv forklare, om det er i den retning, regeringsdrømmene går, lyder det fra Morten Østergaard

Samtidig afviser Morten Østergaard kategorisk, at De Radikale har planer om øget brugerbetaling på velfærdsydelser.

– Vi har planer om at prioritere de kommende års velfærd til de, der har størst behov. Det er ikke sikkert, at SF ser helt ens på det, men vi vil gerne løfte fra neden. Vi skal ikke have mere brugerbetaling i sundhedsvæsnet, men det er ikke sikkert, at det er fordelt på den rigtige måde i dag, siger Morten Østergaard .

Drømmer du om Løkke, Morten?
At hun skulle gå med drømme om et regeringssamarbejde med DF, bliver på det kraftigste afvist af Pia Olsen Dyhr.

– Det kan godt være, at Morten Østergaard har hede drømme om at begive sig i kast med Lars Løkke, men jeg drømmer altså ikke på samme måde, siger hun.

(Fotocollage: Polfoto) Politik Olsen Dyhr i infight med Morten Ø: Se alle stikpillerne

98 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere